25'
Χρόνος Εκτέλεσης
50'
Χρόνος Αναμονής
25'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
16
Κομμάτια
Φτιάξτε εκπληκτικά και αφράτα Κρουασάν! Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά!!! Η συνταγή γίνεται χωρίς μίξερ!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 450 γρ αλεύρι για τσουρέκι
- 2 μεσαία αυγά
- 150 γρ χλιαρό γάλα
- 8 γρ ξηρή μαγιά
- 1 κτσ ζάχαρη
- 1 κτσ γιαούρτι
- 2 κτγ αλάτι
- 50 γρ λιωμένο βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την γέμιση
- 150 γρ τυρί φέτα
- 4 φέτες ζαμπόν
Για το Άλειμμα
- 1 κρόκο
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τα αυγά (Μέτρια), το γιαούρτι, την ξηρή μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθουν τα υλικά.
- Προσθέτουμε Το αλάτι και το αλεύρι για τσουρέκι σε δόσεις σταδιακά μέχρι να έχουμε ενα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι!!.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ενσωματωθεί μέσα στην ζύμη.
- Ξεκουράζουμε το ζυμάρι σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για 40 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι πατώντας το με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο μέχρι να γίνει ένα στρόγγυλο σχήμα περίπου 30 εκατοστά.
- Στην συνέχεια με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε περαιτέρω μέχρι να φτάσουμε το επιθυμητό άνοιγμα της ζύμης!
- Με την βοήθεια μιας ροδέλας η μαχαιριού κόβουμε την ζύμη σταυρωτά και στην συνέχεια ξανα κόβουμε τα τρίγωνα στην μέση και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα 1 φορά μέχρι να έχουμε 16 κομμάτια.
- Ετοιμάζουμε την γέμιση τρίβοντας την φέτα και ψιλοκόβουμε το ζαμπόν.
- Βάζουμε μια μικρή ποσότητα γέμισης στο πάνω μέρος απο κάθε τρίγωνο κομμάτι και ρολάρουμε φτιάχνοντας ένα ένα τα κρουασανάκια.
- Σε ένα ταψί κουζίνας με λαδόκολλα τοποθετούμε με απόσταση τα κρουασανάκια το ένα δίπλα στο άλλο και με την ένωση προς τα κάτω για να μην ανοίξουν κατα το ψήσιμο!!
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 10 με 15 λεπτά να διπλασιαστούν.
- Χτυπάμε ένα κρόκο απο ένα αυγό μεγάλο και αλείφουμε τα κρουασανάκια .
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ
5/5