fbpx

Τα καλύτερα Κρουασανάκια με ζαμπόν και τυρί!! (Χωρίς μίξερ)

25'

Χρόνος Εκτέλεσης

50'

Χρόνος Αναμονής

25'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

16

Κομμάτια

Φτιάξτε εκπληκτικά και αφράτα Κρουασάν! Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά!!! Η συνταγή γίνεται χωρίς μίξερ!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

  • 450 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 2 μεσαία αυγά
  • 150 γρ χλιαρό γάλα
  • 8 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 1 κτσ γιαούρτι
  • 2 κτγ αλάτι
  • 50 γρ λιωμένο βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)

Για την γέμιση

  • 150 γρ τυρί φέτα
  • 4 φέτες ζαμπόν

Για το Άλειμμα

  • 1 κρόκο
  • Σουσάμι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τα αυγά  (Μέτρια), το γιαούρτι, την ξηρή μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθουν τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε Το αλάτι και το αλεύρι για τσουρέκι σε δόσεις σταδιακά μέχρι να έχουμε ενα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι!!.
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ενσωματωθεί μέσα στην ζύμη.
  4. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για 40 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι πατώντας το με την παλάμη μας  πάνω στον πάγκο μέχρι να γίνει ένα στρόγγυλο σχήμα περίπου 30 εκατοστά.
  6. Στην συνέχεια με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε περαιτέρω μέχρι να φτάσουμε το επιθυμητό άνοιγμα της ζύμης!
  7. Με την βοήθεια μιας ροδέλας η μαχαιριού κόβουμε την ζύμη σταυρωτά και στην συνέχεια ξανα κόβουμε τα τρίγωνα στην μέση και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία  ακόμα 1 φορά μέχρι να έχουμε 16 κομμάτια.
  8. Ετοιμάζουμε την γέμιση τρίβοντας την φέτα και ψιλοκόβουμε το ζαμπόν.
  9. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα γέμισης στο πάνω μέρος απο κάθε τρίγωνο κομμάτι και ρολάρουμε φτιάχνοντας ένα ένα τα κρουασανάκια.
  10. Σε ένα ταψί κουζίνας με λαδόκολλα τοποθετούμε με απόσταση τα κρουασανάκια το ένα δίπλα στο άλλο και με την ένωση προς τα κάτω για να μην ανοίξουν κατα το ψήσιμο!!
  11. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 10 με 15 λεπτά να διπλασιαστούν.
  12. Χτυπάμε ένα κρόκο απο ένα αυγό μεγάλο και αλείφουμε τα κρουασανάκια .

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ

 

 

5/5

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN