fbpx

Παγωτό Stracciatella Χωρίς ζαχαρούχο!!

5'

Χρόνος Εκτέλεσης

7-8 ώρες

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

1,5

Λίτρο

Φτιάξτε υπέροχο παγωτό stracciatella χωρίς ζαχαρούχο εύκολα και γρήγορα!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ γάλα 3,9% λιπαρά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 κτσ υγρή βανίλια
  • 2 κτσ κορν φλάουρ(20 γρ)
  • 600 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά(κρύα)
  • 180 γρ κουβερτούρα

Φόρμα 30χ11 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, το γάλα, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  2. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και παχύρευστο για περίπου 10-12 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ  το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο γιατί το θέλουμε να ναι κρύο.
  4. Θρυμματίζουμε με το μαχαίρι την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί.
  7. Προσθέτουμε την θρυμματισμένη κουβερτούρα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα.
  8. Το βάζουμε σε μια φόρμα 30χ11 εκ. ,το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη για 7-8 ώρες.

Το πιο νόστιμο παγωτό stracciatella χωρίς ζαχαρούχο είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN