15'
Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
32
Κομμάτια
Πασχαλινά Κουλουράκια σε 15 λεπτά με Βελούδινη ζύμη!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 80 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 μέτρια αυγά
- 80 γρ. χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/4 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. μαχλέπι
- 1/6 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
Για το άλειμμα
- 1 μέτριο αυγό
Βρείτε εδώ την κουζινομηχανή παγωτομηχανή της HomeVero : https://www.skroutz.gr/s/56398956/HomeVero-HV-ICM1800B-Kouzinomichani-me-Anoxeidoto-Kado.html
Εκτέλεση
- Στον κάδο της κουζινομηχανής ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, τα αυγά, το μαχλέπι, το κάρδαμο, τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Στον χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα, ανακατεύουμε να αφρίσει και ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο.
- Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
- Μετράμε 30 γρ.κάθε κουλουράκι και δίνουμε σχήμα.
- Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 20 με 25 λεπτά.
- Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και απολαμβανουμε.
Καλή σας επιτυχία!!