fbpx

Πασχαλινά Κουλουράκια σε 15 λεπτά με Βελούδινη ζύμη!

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

20-25 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

32

Κομμάτια

Πασχαλινά Κουλουράκια σε 15 λεπτά με Βελούδινη ζύμη!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 80 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 μέτρια αυγά
  • 80 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. μαχλέπι
  • 1/6 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες

Για το άλειμμα

  • 1 μέτριο αυγό

Βρείτε εδώ την κουζινομηχανή παγωτομηχανή της HomeVero  : https://www.skroutz.gr/s/56398956/HomeVero-HV-ICM1800B-Kouzinomichani-me-Anoxeidoto-Kado.html

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο της κουζινομηχανής ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, τα αυγά, το μαχλέπι, το κάρδαμο, τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Στον χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα, ανακατεύουμε να αφρίσει και ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο.
  3. Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
  5. Μετράμε 30 γρ.κάθε κουλουράκι και δίνουμε σχήμα.
  6. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 20 με 25 λεπτά.
  8. Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και απολαμβανουμε.

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN