fbpx

Πάστα Ferrero Rocher Για το Γιορτινό σας Τραπέζι!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

13'

Χρόνος Ψησίματος

60'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Πάστα Ferrero Rocher ιδανική για κάθε περίσταση!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το παντεσπάνι:

  •  100 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 100 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 2 κτσ κακάο σκόνη
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1 βανιλίνη
  • 50 γρ τριμμένο φουντούκι
  • 170 γρ γάλα

Για την κρέμα:

  • 800 ml κρέμα γάλακτος 38%λιπαρά
  • 3 φερέρο ροσέ
  • 400 γρ νουτέλα

Για το γλάσο:

  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 100 γρ γάλα

Ταψί 35×27

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 100γρ ζάχαρη,3 αυγά, 100γρ αγελαδινό βούτυρο κρυο, 2κτσ κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε 100γρ αλεύρι, 1κτγ μπέικεν , 1 βανιλίνη, 50 γρ τριμμένο φουντούκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 35×27 και προσθέτουμε το μείγμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-13 λεπτά στους 180 c.
  5. Βρέχουμε όσο είναι ζεστό με 170γρ κρύο γάλα.
  6. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 3 σοκολατάκια φερέρο ροσέ.
  7. Προσθέτουμε σε ένα μπολ 800ml κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε πολύ καλά ώσπου να γίνει σαντιγί.
  8. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 400γρ νουτέλα και ενσωματώνουμε περίπου το 1/3 από σαντιγί .
  9. Την αφρατεύουμε καλά και την ενσωματώνουμε με την υπόλοιπη σαντιγί.
  10. Προσθέτουμε τα κομματάκια φερέρο ροσέ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  11. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι.
  12. Βάζουμε το γλυκό 1 ώρα στην κατάψυξη.
  13. Φτιάχνουμε το γλάσο σπάζοντας σε κομμάτια 200γρ κουβερτούρα . Ρίχνουμε και 100γρ γάλα και τοποθετούμε το μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 λεπτό σε φούρνο μικροκυμάτων.
  14. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η κουβερτούρα.
  15. Το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού  το αφήσουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

Η πάστα ferrero rcher είναι τόσο νόστιμη και εντυπωσιακή που θα σας ξετρελάνει!!!

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top