30'
Χρόνος Εκτέλεσης
13'
Χρόνος Ψησίματος
60'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Πάστα Ferrero Rocher ιδανική για κάθε περίσταση!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το παντεσπάνι:
- 100 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά
- 100 γρ αγελαδινό βούτυρο
- 100 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 2 κτσ κακάο σκόνη
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 βανιλίνη
- 50 γρ τριμμένο φουντούκι
- 170 γρ γάλα
Για την κρέμα:
- 800 ml κρέμα γάλακτος 38%λιπαρά
- 3 φερέρο ροσέ
- 400 γρ νουτέλα
Για το γλάσο:
- 200 γρ κουβερτούρα
- 100 γρ γάλα
Ταψί 35×27
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 100γρ ζάχαρη,3 αυγά, 100γρ αγελαδινό βούτυρο κρυο, 2κτσ κακάο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε 100γρ αλεύρι, 1κτγ μπέικεν , 1 βανιλίνη, 50 γρ τριμμένο φουντούκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι 35×27 και προσθέτουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-13 λεπτά στους 180 c.
- Βρέχουμε όσο είναι ζεστό με 170γρ κρύο γάλα.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 3 σοκολατάκια φερέρο ροσέ.
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ 800ml κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε πολύ καλά ώσπου να γίνει σαντιγί.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 400γρ νουτέλα και ενσωματώνουμε περίπου το 1/3 από σαντιγί .
- Την αφρατεύουμε καλά και την ενσωματώνουμε με την υπόλοιπη σαντιγί.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια φερέρο ροσέ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι.
- Βάζουμε το γλυκό 1 ώρα στην κατάψυξη.
- Φτιάχνουμε το γλάσο σπάζοντας σε κομμάτια 200γρ κουβερτούρα . Ρίχνουμε και 100γρ γάλα και τοποθετούμε το μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 λεπτό σε φούρνο μικροκυμάτων.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η κουβερτούρα.
- Το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού το αφήσουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
Η πάστα ferrero rcher είναι τόσο νόστιμη και εντυπωσιακή που θα σας ξετρελάνει!!!
Καλή σας επιτυχία!!!