fbpx

Η πιο νόστιμη Λεμονόπιτα που έχετε φάει!!!

50'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

40'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Φτιάξτε την πιο νόστιμη Λεμονόπιτα που έχετε φάει !!!Τόσο αφράτη και νόστιμη που θα την λατρέψετε

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ φύλλο κρούστας
  • 3 αυγά
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ βούτυρο
  • 150 γρ γάλα
  • λιγο αλάτι
  • 2 κτσ αλεύρι
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανίλιες-
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ξύσμα από 3 λεμόνια

Για το σιρόπι

  • 400 γρ νερό
  • 400 γρ ζάχαρη
  • φλούδες από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Διαλέγουμε φρέσκα λεμόνια ακέρωτα
  2. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε ειναι να ετοιμάσουμε το σιρόπι καθώς το θέλουμε κρύο και ζεστή την πίτα 
  3. Σ ένα κατσαρολάκι θα ρίξουμε την ζάχαρη το νερό και τις φλούδες από 1 λεμόνι και μόλις βράσει αποσύρουμε από την φωτιά ,το αφήνουμε στην άκρη
  4. Αφού έχουμε ξεπαγώσει  το φύλλο κρούστας ετοιμάζουμε το μείγμα
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε το αλάτι την ζάχαρη σιγά σιγά τους κρόκους το λιωμένο το βούτυρο ,το γάλα , το αλεύρι , το μπέικεν ,τις βανιλίνες, το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια
  6. Μεγάλο ρόλο θα δώσουμε στο λεμόνι καθώς αν μπει μέσα στο μείγμα δεν πρέπει να το ανακατέψουμε γιατί θα μας κόψει
  7. Το ανακατεύουμε μόνο πριν το βάλουμε στην φόρμα που πρώτα έχουμε κάνει μια βάση από το φύλλο κρούστας .
  8. Αρχικά σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε την μισή ποσότητα από τα φύλλα κρούστας που έχουμε κόψει και αφρατέψει
  9. Περιλούζουμε με το μισό μείγμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και το υπόλοιπο μείγμα
  10. Αφού το κάνουμε αυτό ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά στους 170 c μέχρι να ροδίσει
  11. Αφού ψηθεί ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και περιμένουμε για λίγο να σιροπιαστεί παντού

Η λεμονόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!Μια υπέροχη συνταγή που θα αγαπήσετε!

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top