fbpx

Τυροπιτάκια με φύλλο αέρος!!(Χωρίς Μαγιά)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

40'

Χρόνος Αναμονής

25'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

11

Κομμάτια

Τυροπιτάκια με φύλλο αέρος!!(Χωρίς Μαγιά) Γίνονται τόσο λαχταριστά και τραγανά που θα τα φτιάχνετε συνέχεια!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη ζυμη:

  • 370 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 220 γρ νερό
  • 1 κτγ αλάτι

Για τη Γέμιση:

  • Ηλιέλαιο
  • 300 γρ τυρί φέτα
  • 1 αυγό+1 κτσ γάλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε 370 γρ. αλεύρι για τσουρέκι μαζί με 1κτγ αλάτι, συνεχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά 220γρ νερό.
  2. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη, μετράμε σε μια ζυγαριά και χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια των 50 γρ.
  3. Σε ένα βαθύ και μεγάλο πυρέξ γεμίζουμε τον πάτο με ηλιέλαιο και τα βάζουμε τα μπαλάκια εκεί.
  4. Τα πατάμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30-40 λεπτά.
  5. Παίρνουμε ένα ένα και το ανοίγουμε με το χέρι μας.
  6. Μόλις ανοίξει καλά το διπλώνουμε όπως στο βίντεο και το αφήνουμε στην άκρη, το ίδιο κάνουμε με όλα τα υπόλοιπα.
  7. Παίρνουμε ξανά ένα ένα και αφού το ανοίξουμε λίγο βάζουμε στο κέντρο τυρί φέτα ή ότι άλλο μας αρέσει το κλείνουμε καλά και το βάζουμε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα.
  8. Τα αλείφουμε όλα με 1 αυγό και 1 κτσ γάλα. 
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c.
  10. Τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν για να μην μαλακώσουν τα τρώμε είτε ζεστά είτε αργότερα

Δείτε το βίντεο πιο κάτω

Γίνονται τόσο εύκολα και είναι πεντανόστιμα που θα ξετρελαθείτε

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN