30'
Χρόνος Εκτέλεσης
25' - 30'
Χρόνος Ψησίματος
3 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Πάστα Ταψιού Σοκολάτα Μπανάνα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το παντεσπάνι:
- 270 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 μεσαία αυγά
- 80 γρ κακάο
- 430 γρ χυμό μπανάνα
- 200 γρ ηλιέλαιο
- 150 γρ ζάχαρη
- 1/2 κτγ αλάτι
- 1 κτσ υγρή βανίλια
Για το γλάσο:
- 400 γρ ζαχαρούχο
- 400 γρ χυμό μπανάνα
- 50 γρ κορν φλάουρ
Για την μους σοκολάτας:
- 600 μλ κρέμα γάλακτος 38%λιπαρά
- 200 γρ κουβερτούρα
Για το στολισμό:
- Νιφάδες κουβερτούρας
Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέσα σε ένα μπολ 2 μεσαία αυγά με 150γρ ζάχαρη.
- Προσθέτουμε 200γρ χυμό μπανάνας και 200γρ ηλιέλαιο.
- Κοσκινίζουμε 270γρ αλεύρι που φουσκώνει και 80γρ κακάο συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ.
- Ρίχνουμε 1/2κτγ αλάτι και 1κτσ υγρή βανίλια.
- Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Κάνουμε τρύπες με την πίσω πλευρά από μια κουτάλα σε όλο το παντεσπάνι.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 400γρ ζαχαρούχο, 400γρ χυμό μπανάνας και 50γρ κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
- Έπειτα το ρίχνουμε ζεστό πάνω στο παντεσπάνι και το στρώνουμε με μια μαριζ.
- Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και έπειτα στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
- Σε ένα μπολάκι σπάμε σε μικρά κομμάτια 200γρ κουβερτούρα.
- Ρίχνουμε στην κουβερτούρα 100 μλ κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει.
- Χτυπάμε 500μλ κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί.
- Ενσωματώνουμε το ένα μείγμα στο άλλο με απαλές κινήσεις.
- Στρώνουμε την μους ομοιόμορφα πάνω από το παντεσπάνι
- .Πασπαλίζουμε νιφάδες κουβερτούρας παντού και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μετά από 2 ώρες το γλυκό είναι έτοιμο πεντανόστιμο που σίγουρα θα το αγαπήσετε όλοι
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο εδώ