fbpx

Πάστα Ταψιού Σοκολάτα Μπανάνα!!Συνταγή

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

25' - 30'

Χρόνος Ψησίματος

3 ώρες

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Πάστα Ταψιού Σοκολάτα Μπανάνα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το παντεσπάνι:

  • 270 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μεσαία αυγά
  • 80 γρ κακάο
  • 430 γρ χυμό μπανάνα
  • 200 γρ ηλιέλαιο
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ υγρή βανίλια

Για το γλάσο:

  • 400 γρ ζαχαρούχο
  • 400 γρ χυμό μπανάνα
  • 50 γρ κορν φλάουρ

Για την μους σοκολάτας:

  • 600 μλ κρέμα γάλακτος 38%λιπαρά
  • 200 γρ κουβερτούρα

Για το στολισμό:

  • Νιφάδες κουβερτούρας

Ταψί 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέσα σε ένα μπολ 2 μεσαία αυγά με 150γρ ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε 200γρ χυμό μπανάνας και 200γρ ηλιέλαιο.
  3. Κοσκινίζουμε 270γρ αλεύρι που φουσκώνει και 80γρ κακάο συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ.
  4. Ρίχνουμε 1/2κτγ αλάτι και 1κτσ υγρή βανίλια.
  5. Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  6. Κάνουμε τρύπες με την πίσω πλευρά από μια κουτάλα σε όλο το παντεσπάνι.
  7. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 400γρ ζαχαρούχο, 400γρ χυμό μπανάνας και 50γρ κορν φλάουρ.
  8. Ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
  9. Έπειτα το ρίχνουμε ζεστό πάνω στο παντεσπάνι και το στρώνουμε με μια μαριζ.
  10. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και έπειτα στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
  11. Σε ένα μπολάκι σπάμε σε μικρά κομμάτια 200γρ κουβερτούρα.
  12. Ρίχνουμε στην κουβερτούρα 100 μλ κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει.
  13. Χτυπάμε 500μλ κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί.
  14. Ενσωματώνουμε το ένα μείγμα στο άλλο με απαλές κινήσεις.  
  15. Στρώνουμε την μους ομοιόμορφα πάνω από το παντεσπάνι
  16. .Πασπαλίζουμε νιφάδες κουβερτούρας παντού και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Μετά από 2 ώρες το γλυκό είναι έτοιμο πεντανόστιμο που σίγουρα θα το αγαπήσετε όλοι

Καλή σας επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο εδώ

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN