fbpx

Πατατόπιτα με τυριά & γαλοπούλα στο Τηγάνι

40'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

10

Μερίδες

Πατατόπιτα με τυριά & γαλοπούλα στο Τηγάνι

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1300 γρ πατάτες βρασμένες
  • αλάτι
  • 60 γρ βούτυρο
  • 120 γρ ζαμπόν γαλοπούλας
  • 150 γρ μίξη 3 τυριών (ένταμ,γκούντα,τσένταρ)

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε.Έπειτα τις πολτοποιούμε είτε με πιρούνι είτε με το ειδικό εργαλείο και προσθέτουμε αλάτι.
  2. Χωρίζουμε τον πουρέ πατάτας που έχουμε φτιάξει σε δύο ίσα μέρη
  3. Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι , λιώνουμε 30 γρ. βούτυρο και βάζουμε την μισή ποσοτητα απ τον πουρέ, στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού ώστε να γίνει ¨βάση¨.
  4. Ρίχνουμε 120 γρ, γαλοπούλα σε όλη την επιφάνεια της “βασης” , τα 150γρ μιξ 3 τυριών και στρώνουμε από πάνω τον υπόλοιπο πουρέ πατάτας, έτσι ώστε να καλυφτεί η γέμιση
  5. Ψήνουμε 15-20′ λεπτά την κάθε μεριά
  6. Για να γυρίσουμε μεριά θα βάλουμε “καπάκι” στο τηγάνι μια πιατέλα, θα γυρίσουμε μέσα στην πιατέλα και μετά αφού βάλουμε στο τηγάνι ακόμη 30γρ βούτυρο για να λιώσει θα τη ρίξουμε προσεκτικά στο τηγάνι.

Καλή σας Επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top