fbpx

Πεντανόστιμη Κολοκυθόπιτα Χωρίς Φύλλο!!!Εκπληκτική Πίτα

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

45'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Πεντανόστιμη Κολοκυθόπιτα Χωρίς Φύλλο!!!Εκπληκτική Πίτα για όλες τις περιστάσεις για την δουλειά για το σχολείο και όχι μόνο!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/4 ματσάκι Μαιντανό
  • 3-4 φύλλα δυόσμο
  • 1 κτγ αλάτι
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 300 γρ τυρί φέτα
  • 3 αυγά
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 70 γρ παγωμένο βούτυρο
  • 250 γρ τυρί γραβιέρα

Ταψί 36 εκ.

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε την συνταγή και κόβουμε σε ένα τρίφτη 1 κιλό κολοκυθάκια
  2. Έπειτα ρίχνουμε 1κτγ αλάτι στα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε καλά από τα υγρά τους. Συνεχίζουμε κόβοντας 1 κρεμμύδι, 1/4 ματσάκι μαιντανό και 3-4 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ,το μαιντανό ,το δυόσμο και το τριμμένο κολοκυθάκι
  4. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι,  50γρ ελαιόλαδο,  3 αυγά, 200γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ , 1κτγ μπέικεν , 300γρ τυρί και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί
  5. Σε ένα ταψί 36 εκ. τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και τρίβουμε 70γρ παγωμένο βούτυρο απο πάνω
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά στους 180c
  7. Μετά απο 30 λεπτά βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα σε όλο το ταψί
  8. Το ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου ακόμη 15 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο
  9. Μετα από 15 λεπτά την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει

Η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top