20'
Χρόνος Εκτέλεσης
2 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτή την σοκολατόπιτα?? Μια σοκολατόπιτα Υγιεινή (χωρίς προσθήκης ζάχαρης χωρίς αλεύρι) Ιδανική για αυτούς που θέλουν να προσέξουν την διατροφή τους
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 600 γρ γάλα
- 500 γρ κουβερτούρα
- 300 γρ νιφάδες βρώμης
Προαιρετικα :
- Σαντιγί
Ταψί 24 εκ
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε 500γρ κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 600γρ γάλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το γάλα μέσα στο μπολ με τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε το μείγμα ώστε να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει λεία η σοκολάτα.
- Σε μια φόρμα 24 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα, ενώ τα τοιχώματα τα βουτυρώνουμε.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά 300γρ νιφάδες βρόμης και παράλληλα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
- Ξεφορμάρουμε , κόβουμε σε κομμάτια κι αν θέλουμε στολίζουμε με σαντιγί.
Η σοκολατόπιτά μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη να την απολαύσουμε.
Καλή σας Απόλαυση!!!
Δείτε το βίντεο εδώ: