fbpx

Πεντανόστιμη Πάστα Σοκολατίνα

140'

Χρόνος Εκτέλεσης

10'-15'

Χρόνος Ψησίματος

120'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

16

Μερίδες

Αν σας αρέσει η Σοκολάτα τότε Αυτή η Πάστα σοκολατίνα θα γίνει η Αγαπημένη σας!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το Παντεσπάνι

  • 4 αυγά
  • 100 γρ αλεύρι
  • 70 μλ γάλα
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 2 κτσ κακάο
  • 2 βανιλίνες
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 50 γρ βούτυρο
  • Βρέχουμε το παντεσπάνι με 5 κτσ γάλα

 

Για την κρέμα

  • 1 κουτάκι Μορφατ
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο
  • 2 κτσ κακάο
  • 2 βανίλίνες

 

Για το γλάσο 

  • 170 γρ κουβερτούρα 
  • 120 μλ γάλα

Ταψάκι 25χ30

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά  και προσθέτουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ ,το Κακάο τις βανιλίνες το γάλα το βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου την ζάχαρη και το Μπέικεν.
  2.  Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα Υλικά μας.
  3. Σε ένα ταψί 20χ30 η 25χ30 θα  περάσουμε βούτυρο και αλεύρι για να μας μην μας κολλήσει το παντεσπάνι.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα και Ψήνουμε στους 170 c στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 10 με 15 λεπτά!
  5. Χτυπάμε με το μίξερ ένα κουτάκι  φυτική σαντιγί morfat και προσθέτουμε και τις βανιλίνες .
  6. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο  το κακάο και χτυπάμε να ενσωματωθούν.
  7. Αναμιγνύουμε το ένα μείγμα με το άλλο  με απαλές κινήσεις απο κάτω προς τα πάνω.
  8. Βρέχουμε το παντεσπάνι με λίγο γάλα η σιρόπι και προσθέτουμε την σαντιγί από πάνω(το παντεσπάνι θα πρέπει να έχει κρυώσει τελείως).
  9. Στρώνουμε καλά την σαντιγί με μια σπάτουλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες (Ιδανικά όμως είναι 6 ώρες για να δέσουν πολύ καλά τα Υλικά)
  10. Ετοιμάζουμε το γλάσο ρίχνοντας καυτό γάλα στα κομμάτια της κουβερτούρας. 
  11. Αφήνουμε  περίπου 1 λεπτό και μετά ανακατεύουμε  μέχρι να λιώσει καλά! 
  12. Το ρίχνουμε ομοιόμορφά πάνω στο γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  13. Στολίζουμε με σαντιγί κερασάκια ή ότι άλλο θέλουμε.

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top