140'
Χρόνος Εκτέλεσης
10'-15'
Χρόνος Ψησίματος
120'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
16
Μερίδες
Αν σας αρέσει η Σοκολάτα τότε Αυτή η Πάστα σοκολατίνα θα γίνει η Αγαπημένη σας!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το Παντεσπάνι
- 4 αυγά
- 100 γρ αλεύρι
- 70 μλ γάλα
- 70 γρ ζάχαρη
- 2 κτσ κακάο
- 2 βανιλίνες
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 50 γρ βούτυρο
- Βρέχουμε το παντεσπάνι με 5 κτσ γάλα
Για την κρέμα
- 1 κουτάκι Μορφατ
- 1 κουτάκι ζαχαρούχο
- 2 κτσ κακάο
- 2 βανίλίνες
Για το γλάσο
- 170 γρ κουβερτούρα
- 120 μλ γάλα
Ταψάκι 25χ30
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ ,το Κακάο τις βανιλίνες το γάλα το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου την ζάχαρη και το Μπέικεν.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα Υλικά μας.
- Σε ένα ταψί 20χ30 η 25χ30 θα περάσουμε βούτυρο και αλεύρι για να μας μην μας κολλήσει το παντεσπάνι.
- Ρίχνουμε το μείγμα και Ψήνουμε στους 170 c στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 10 με 15 λεπτά!
- Χτυπάμε με το μίξερ ένα κουτάκι φυτική σαντιγί morfat και προσθέτουμε και τις βανιλίνες .
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο το κακάο και χτυπάμε να ενσωματωθούν.
- Αναμιγνύουμε το ένα μείγμα με το άλλο με απαλές κινήσεις απο κάτω προς τα πάνω.
- Βρέχουμε το παντεσπάνι με λίγο γάλα η σιρόπι και προσθέτουμε την σαντιγί από πάνω(το παντεσπάνι θα πρέπει να έχει κρυώσει τελείως).
- Στρώνουμε καλά την σαντιγί με μια σπάτουλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες (Ιδανικά όμως είναι 6 ώρες για να δέσουν πολύ καλά τα Υλικά)
- Ετοιμάζουμε το γλάσο ρίχνοντας καυτό γάλα στα κομμάτια της κουβερτούρας.
- Αφήνουμε περίπου 1 λεπτό και μετά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά!
- Το ρίχνουμε ομοιόμορφά πάνω στο γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Στολίζουμε με σαντιγί κερασάκια ή ότι άλλο θέλουμε.