10'
Χρόνος Εκτέλεσης
25-30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
10-12
Μερίδες
Πεντανόστιμη πίτσα χωρίς μαγιά σε 10 λεπτά!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 450-500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 100 γρ νερό
- 2 μέτρια αυγά
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- 2 κτγ αλάτι
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
Για την σάλτσα
- 5 ντομάτες
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 1 κτγ πελτέ ντομάτας
- 1 κτγ αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κτγ ρίγανη
- 1/2 κτγ ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδου
Για τα υλικά από πάνω
- 400 γρ τυρί μοτσαρέλα
- ζαμπόν
- λευκά μανιτάρια
- 1 πράσινη πιπέριά
Ταψί 40 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι 2%, τα αυγά , το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μπέικεν και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι γ.ο.χ μέχρι να σχηματιστέι μια εύπλαστη ζύμη.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Χαράζουμε σταυρωτά από την πίσω πλευρά τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα σε καυτό νερό.
- Μόλις βράσει μετράμε 1 λεπτό και τις αποσύρουμε μέσα σε παγωμένο νερό με παγάκια.
- Η φλούδα τους αφαιρείεται πανεύκολα και έπειτα τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το αλάτι, την ζάχαρη, την ρίγανη, την σκελίδα σκόρδου, το πιπέρι και ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σε ένα ταψί κουζίνας 40 εκ. αλείφουμε ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι να απλώσει ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
- Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, το ζαμπόν, τα μανιτάρια και την πιπεριά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 200 c.
- Την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και έπειτα η πιο νόστιμη και εύκολη πίτσα είναι έτοιμη να την απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας.
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :