30'
Χρόνος Εκτέλεσης
180'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Έχετε κάνει Τούρτα κατσαρόλας?Αν όχι τότε πρέπει να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Υλικά
Για την βάση
- 1 λίτρο γάλα
- 8 κτσ κάστερ πάουντερ
- 400 γρ ζαχαρούχο
- 225 γρ πτι μπερ μπισκότα
- 1 κρόκο αυγού
- 100 γρ τριμμένο μπισκότο
- 100 γρ λευκή κουβερτούρα
Για την κρέμα
- 500 μλ φυτική κράμα γάλακτος
- 200 γρ κουβερτούρα
- 3 κτσ ζάχαρη
- 3 κτσ κακάο σε σκόνη
Για την 2η κρέμα
- 500 μλ φυτική κρέμα γάλακτος
- 2 κτσ ζάχαρη
λίγη κουβερτούρα από πάνω
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα το κουσταρ πάουντερ η κορν φλάουρ με 2 βανίλιες τον κρόκο και το ζαχαρούχο
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
- Μόλις γίνει κρέμα τραβάμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τα μπισκότα μέσα στην κρέμα!!
- Ανακατεύουμε και την ρίχνουμε σε ένα ταψί 25 χ 30 αφήνουμε να κρυώσει περίπου 1 ώρα
- Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό (προσοχή μην την κάψετε)
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την παγωμένη φυτική κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί (προσοχή μην σας κόψει)
- Παίρνουμε από την σαντιγί και ενσωματώνουμε μέσα στην κουβερτούρα μέχρι να ρευστοποιηθεί
- Έπειτα ρίχνουμε όλο το μείγμα απο την κουβερτούρα μέσα στην σαντιγί μαζί με 3 κτσ κακάο και ζάχαρη
- Χτυπάμε να ενσωματωθούν καλά τα Υλικά
- βγάζουμε την μεμβράνη απο την κρέμα που βάλαμε στο ψυγείο και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια τριμμένο μπισκότο και τριμμένη σοκολάτα
- Πατάμε καλά το μπισκότο μαζί με την κουβερτούρα να κολλήσει καλά
- Βάζουμε την σοκολατένια κρέμα προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια και στρώνουμε σε όλο το ταψί
- Τέλος χτυπάμε σαντιγί με 2 κτσ ζάχαρη και διακοσμούμε απο πάνω
- Μετά απο 2 ώρες είναι έτοιμη να την απολαύσουμε .
- Καλή σας επιτυχία.