fbpx

Πεντανόστιμη Τούρτα Κατσαρόλας!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

180'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Έχετε κάνει Τούρτα κατσαρόλας?Αν όχι τότε πρέπει να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Υλικά

Για την βάση

  • 1 λίτρο γάλα
  • 8 κτσ κάστερ πάουντερ
  • 400 γρ ζαχαρούχο
  • 225 γρ πτι μπερ μπισκότα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100 γρ τριμμένο μπισκότο
  • 100 γρ λευκή κουβερτούρα

Για την κρέμα

  • 500 μλ φυτική κράμα γάλακτος
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 3 κτσ ζάχαρη
  • 3 κτσ κακάο σε σκόνη

Για την 2η κρέμα

  • 500 μλ φυτική κρέμα γάλακτος
  • 2 κτσ ζάχαρη
    λίγη κουβερτούρα από πάνω

Εκτέλεση

 

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα το κουσταρ πάουντερ η κορν φλάουρ με 2 βανίλιες τον κρόκο και το ζαχαρούχο 
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα 
  • Μόλις γίνει κρέμα τραβάμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τα μπισκότα μέσα στην κρέμα!!
  • Ανακατεύουμε και την ρίχνουμε σε ένα ταψί 25 χ 30 αφήνουμε να κρυώσει περίπου 1 ώρα 
  • Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό (προσοχή μην την κάψετε)
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την παγωμένη φυτική κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί (προσοχή μην σας κόψει) 
  • Παίρνουμε από την σαντιγί και ενσωματώνουμε  μέσα στην κουβερτούρα μέχρι να ρευστοποιηθεί 
  • Έπειτα ρίχνουμε όλο το μείγμα απο την κουβερτούρα μέσα στην σαντιγί  μαζί με 3 κτσ κακάο και ζάχαρη
  • Χτυπάμε να ενσωματωθούν καλά τα Υλικά 
  • βγάζουμε την μεμβράνη απο την κρέμα που βάλαμε στο ψυγείο και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια τριμμένο μπισκότο και τριμμένη σοκολάτα
  • Πατάμε καλά το μπισκότο μαζί με την κουβερτούρα να κολλήσει καλά
  • Βάζουμε την σοκολατένια κρέμα προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια και στρώνουμε σε όλο το ταψί
  • Τέλος χτυπάμε σαντιγί με 2 κτσ ζάχαρη και διακοσμούμε απο πάνω 
  • Μετά απο 2 ώρες είναι έτοιμη να την απολαύσουμε .
  • Καλή σας επιτυχία.

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top