fbpx

Στριφτή Τυρόπιτα με σπιτικό χειροποίητο φύλλο αέρος!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

40'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

5

Μερίδες

Φτιάξτε Πεντανόστιμη στριφτή τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο αέρος!!

Υλικά

Για την ζύμη

  • 350 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 200 γρ νερό
  • 40 γρ ηλιέλαιο
  • 1 κτσ αλάτι

Για την γέμιση

  • 500 γρ τυρί φέτα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο σουσάμι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι για τσουρέκι ,αλάτι ,νερό και το Ηλιέλαιο 
  2. Χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει μια βελούδινη ζύμη
  3. Έπειτα ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και κόβουμε σε 3 ίσα μέρη την ζύμη
  4. Φτιάχνουμε 3 μπαλίτσες τις πατάμε και τις λαδώνουμε καλά και απο τις 2 μεριές 
  5. Τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα

Ετοιμασία Πάγκου και εκτέλεση

  • Λαδώνουμε τον πάγκο εργασίας πολύ καλά 
  • Βγάζουμε κάθε μπαλάκι απο την μεμβράνη και πιέζουμε στο κέντρο να ανοίξει 
  • Όταν ανοίξει περίπου 20 εκατοστά τότε λαδώνουμε τα χέρια μας και με τα δάχτυλα σπρώχνουμε απο το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ανοίξει πολύ καλά!
  • Σηκώνουμε απο την άκρη του ζυμαριού και τραβάμε προσεκτικά προς το μέρος μας μέχρι να γίνει διάφανο το φύλλο 
  • Σπάμε την φέτα με το χέρι μας και απλώνουμε κατά μήκος της ζύμης 
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι και κλείνουμε προσεκτικά και ρολάρουμε προς τα πάνω!
  • Κάνουμε ένα σαλίγκαρο και το βάζουμε στο ταψί 
  • Συνεχίζουμε με ακριβώς το ίδιο τρόπο και στα άλλα 2 ζυμάρια 
  • Αλείφουμε με αυγό η με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c  σκεπασμένο με μια λαδόκολλα για περίπου 20 λεπτά και μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά σε αντιστάσεις 

Καλή σας επιτυχία 

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top