30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
40'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
5
Μερίδες
Φτιάξτε Πεντανόστιμη στριφτή τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο αέρος!!
Υλικά
Για την ζύμη
- 350 γρ αλεύρι για τσουρέκι
- 200 γρ νερό
- 40 γρ ηλιέλαιο
- 1 κτσ αλάτι
Για την γέμιση
- 500 γρ τυρί φέτα
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγο πιπέρι
- Λίγο σουσάμι
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι για τσουρέκι ,αλάτι ,νερό και το Ηλιέλαιο
- Χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει μια βελούδινη ζύμη
- Έπειτα ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και κόβουμε σε 3 ίσα μέρη την ζύμη
- Φτιάχνουμε 3 μπαλίτσες τις πατάμε και τις λαδώνουμε καλά και απο τις 2 μεριές
- Τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα
Ετοιμασία Πάγκου και εκτέλεση
- Λαδώνουμε τον πάγκο εργασίας πολύ καλά
- Βγάζουμε κάθε μπαλάκι απο την μεμβράνη και πιέζουμε στο κέντρο να ανοίξει
- Όταν ανοίξει περίπου 20 εκατοστά τότε λαδώνουμε τα χέρια μας και με τα δάχτυλα σπρώχνουμε απο το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ανοίξει πολύ καλά!
- Σηκώνουμε απο την άκρη του ζυμαριού και τραβάμε προσεκτικά προς το μέρος μας μέχρι να γίνει διάφανο το φύλλο
- Σπάμε την φέτα με το χέρι μας και απλώνουμε κατά μήκος της ζύμης
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι και κλείνουμε προσεκτικά και ρολάρουμε προς τα πάνω!
- Κάνουμε ένα σαλίγκαρο και το βάζουμε στο ταψί
- Συνεχίζουμε με ακριβώς το ίδιο τρόπο και στα άλλα 2 ζυμάρια
- Αλείφουμε με αυγό η με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c σκεπασμένο με μια λαδόκολλα για περίπου 20 λεπτά και μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά σε αντιστάσεις
Καλή σας επιτυχία