30'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
20
κομμάτια
Φτιάξτε τους πιο νόστιμους Μελιτζανοκεφτέδες φούρνου που έχετε δοκιμάσει!!
Υλικά
- 4 μελιτζάνες
- 2 κρεμμύδια
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 6 φύλλα δυόσμου
- λίγο μαιντανό
- 1 αυγό
- 5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1 κούπα φρυγανιά
- 1 κτσ μπέικεν πάουντερ
- 100 γρ κεφαλοτύρι
- 5 κτσ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Παίρνουμε 4 μέτριες μελιτζάνες και αφού τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι τις ψήνουμε για 1/2 ώρα στους 250 c.
- Kόβουμε τα κρεμμύδια , τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα, τις σκελίδες σκόρδου , τα φύλλα δυόσμου και τον μαιντανό σε μικρά κομμάτια.
- Αφού ψηθούν οι μελιτζάνες τις καθαρίζουμε καλά και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά .
- Τα ενσωματώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε 1 αυγό μαζί με το μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς την κόρα) και το πολτοποιούμε.
- Το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα αφού το πολτοποιήσουμε και προσθέτουμε μια κούπα φρυγανιά, 1 κτσ μπέικεν πάουντερ και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Το ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και θα αρχίσει να σφίγγει.
- Μόλις γίνει σφιχτό προσθέτουμε και τις 5 κτσ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Στην συνέχεια παίρνουμε κάθε φορά στο χέρι μας μια ποσότητα και την βάζουμε μέσα στο ταψί πάνω σε μια λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C.
- Μόλις ψηθούν οι μελιτζανοκεφτέδες είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε .
- Τόσο νόστιμοι που θα τους φτιάχνετε συνέχεια!!
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο