fbpx

Μελομακάρονα Πεντανόστιμα με 100% επιτυχία

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

25 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

55

Μελομακάρονα

Φτιάξτε Μελομακάρονα μελωμένα μέχρι μέσα με 100% επιτυχία!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1100 γρ αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 400 γρ φυσικό χυμό από πορτοκάλι
  • 580 γρ Ηλιέλαιο
  • 2 κτγ κανέλα
  • 1/2 κτγ γαρύφαλλο
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτγ σόδα
  • ξύσμα απο 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι

  • 500 γρ νερό
  • 700 γρ ζάχαρη
  • 3 στικ κανέλας
  • 1 πορτοκάλι
  • 150 γρ μέλι

Για το πασπάλισμα

  • Καρύδι τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη τα στικ κανέλας , το κομμένο πορτοκάλι και το βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ μεγάλο ρίχνουμε το ηλιέλαιο ,το χυμό απο τα πορτοκάλια τα μυρωδικά μας το ξύσμα απο τα δυο πορτοκάλια και το αλάτι.
  3. Σε ενα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι ,το μπέικεν πάουντερ, την σόδα και το ρίχνουμε στο άλλο μπολ  με τα υγρά.
  4. Ανακατεύουμε πολύ λίγο με τα χέρια και μόλις δούμε ότι πάρει το αλεύρι σταματάμε για να μην βγάλει το λάδι απο την ζύμη
  5. Μετράμε 30 γρ το καθένα και πλάθουμε τα μελομακάρονα.
  6. (Προσοχή) Μην δουλεύεται πολύ τη ζύμη στα χέρια!!)
  7. Ψήνουμε σε προθερμαμσμένο φούρνο στους 170c στον αέρα για 25 λεπτά!!
  8. Μόλις τα βγάλουμε πρέπει πολύ γρήγορα να τα σιροπιάσουμε για μπορέσουν να τραβήξουν μέσα σιρόπι και απο έξω να είναι τραγανά.
  9. Τα σιροπιάζουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα βάζοντας από πάνω λίγο μέλι και μπόλικο καρύδι ή φιστίκι Αιγίνης.

Τα μελομακάρονα με 100% επιτυχία είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!

 

Καλή σας επιτυχία και καλές Γιορτές!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN