15'
Χρόνος Εκτέλεσης
25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
55
Μελομακάρονα
Φτιάξτε Μελομακάρονα μελωμένα μέχρι μέσα με 100% επιτυχία!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1100 γρ αλεύρι μαλακό
- 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 400 γρ φυσικό χυμό από πορτοκάλι
- 580 γρ Ηλιέλαιο
- 2 κτγ κανέλα
- 1/2 κτγ γαρύφαλλο
- 1 κτγ αλάτι
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ σόδα
- ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
- 500 γρ νερό
- 700 γρ ζάχαρη
- 3 στικ κανέλας
- 1 πορτοκάλι
- 150 γρ μέλι
Για το πασπάλισμα
- Καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη τα στικ κανέλας , το κομμένο πορτοκάλι και το βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ μεγάλο ρίχνουμε το ηλιέλαιο ,το χυμό απο τα πορτοκάλια τα μυρωδικά μας το ξύσμα απο τα δυο πορτοκάλια και το αλάτι.
- Σε ενα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι ,το μπέικεν πάουντερ, την σόδα και το ρίχνουμε στο άλλο μπολ με τα υγρά.
- Ανακατεύουμε πολύ λίγο με τα χέρια και μόλις δούμε ότι πάρει το αλεύρι σταματάμε για να μην βγάλει το λάδι απο την ζύμη
- Μετράμε 30 γρ το καθένα και πλάθουμε τα μελομακάρονα.
- (Προσοχή) Μην δουλεύεται πολύ τη ζύμη στα χέρια!!)
- Ψήνουμε σε προθερμαμσμένο φούρνο στους 170c στον αέρα για 25 λεπτά!!
- Μόλις τα βγάλουμε πρέπει πολύ γρήγορα να τα σιροπιάσουμε για μπορέσουν να τραβήξουν μέσα σιρόπι και απο έξω να είναι τραγανά.
- Τα σιροπιάζουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα βάζοντας από πάνω λίγο μέλι και μπόλικο καρύδι ή φιστίκι Αιγίνης.
Τα μελομακάρονα με 100% επιτυχία είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!
Καλή σας επιτυχία και καλές Γιορτές!!
Δείτε το βίντεο εδώ :