fbpx

Πολίτικο Θεσσαλονίκης – Βυζαντινό ραβανί με κρέμα

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

4 ώρες

Χρόνος Αναμονής

25'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Πολίτικο Θεσσαλονίκης - Βυζαντινό ραβανί με κρέμα

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το σιρόπι:

  • 500 γρ νερό
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας

Για την βάση:

  • 1/2 κτγ μαστίχα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 500 γρ χοντρό σιμιγδάλι
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 450 γρ γάλα

Για την κρέμα:

  • 1200 ml γάλα
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 120 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • 2 κρόκοι
  • 70 γρ βούτυρο αγελάδος

Για το στόλισμα:

  • Κανέλα σκόνη

Ταψί 40×27

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500γρ  νερό,500γρ ζάχαρη 1 στικ κανέλας και βράζουμε για 1 λεπτό
  2. Σε ένα γουδί σπάμε την μαστίχα μαζί με μια κτσ ζάχαρη.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαστίχα, τη ζάχαρη , 500γρ σιμιγδάλι(χοντρό),1κτγ μπέικεν, 1κτγ μαγειρική σόδα και 450γρ γάλα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Λαδώνουμε μια φόρμα 40χ27 και ρίχνουμε το μείγμα.
  5. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το σιρόπι πάνω στην καυτή βάση σιγά σιγά και μόλις το ρίξουμε όλο το σιρόπι το αφήνουμε στην άκρη.
  7. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1200ml γάλα, 250 γρ ζάχαρη,120γρ κορν φλάουρ , 2  κρόκους και 2 βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει 
  8. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 70γρ βούτυρο.
  9. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται καλά πάνω στην κρέμα μέχρι να κρυώσει.
  10. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  11. Πριν κόψουμε το γλυκό πασπαλίζουμε παντού με κανέλα και μετά το κόβουμε

Το γλυκό μας είναι πεντανόστιμο σε γεύση αλλα και οπτικά τέλειο που θα μπορείτε να το φτιάχνετε σε γιορτες,γενέθλια αλλά και όπου αλλόυ εσείς θέλετε

Καλή σας επιτυχία!!!

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top