fbpx

Πως να Αποθηκεύσετε Φρέσκα Φασολάκια στην Κατάψυξη

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

120'

Χρόνος Αναμονής

7-10'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

10

Μερίδες

Προετοιμαστείτε για το χειμώνα & Αποθηκεύστε Φρέσκα φασολάκια στην κατάψυξη!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1500 γρ φρέσκα φασολάκια
  • 850 γρ ντομάτες

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα φρέσκα φασολάκια και τις ντομάτες 
  2. Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια
  3. Τα βάζουμε σ ενα ταψί και τα πλένουμε και πάλι, τα στραγγίζουμε καλά ώστε να φύγει όλο το νερό
  4. Βάζουμε τα φασολάκια σε ενα ταψι, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και μ ένα μαχαίρι βγάζουμε  το κοτσάνι και τις ψιλοκόβουμε μέσα στο ταψί με τα φασολάκια
  5. Τα ανακατεύουμε με μία κουτάλα και τα ρίχνουμε όλα σε μια κατσαρόλα
  6. Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα, για περίπου 7-10 ‘ λεπτά
  7. Τα βάζουμε σ ένα μεγάλο ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά
  8. Όταν κρυώσουν πάρα πολύ καλά τα μοιράζουμε σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς , βγάζουμε τον αέρα και τα κλεινουμε
  9. Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη και μπορούμε να τα μαγειρέψουμε όποτε εμείς θέλουμε!

Καλή σας Απόλαυση!!!

Tips
❗Μαγειρέψτε μέχρι να αλλάξουν ελαφρώς κίτρινο χρώμα περίπου 7-10 λεπτά Ανάλογα με την κατσαρόλα!!!
❗Μαγειρεύουμε τα φασολάκια χωρίς να περιμένουμε να ξεπαγώσουν!!
❗Μόλις ρίξουμε τα φασολάκια ρίχνουμε ζεστό νερό αλάτι καρυκεύματα και τα αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαγειρευτούν!!
❗Προσπαθούμε όσον είναι δυνατόν να βγάλουμε τον αέρα από τα σακουλάκια όταν αποθηκεύουμε τα φασολάκια!!
❗Οι ντομάτες πρέπει να είναι η μισή ποσότητα από τα φασολάκια !!!!
❗Πλένουμε τα φασολάκια με τρεχούμενο νερό 2 με 3 φορές και στραγγίζουμε
❗Ρίχνουμε τα φασολάκια σε ένα μεγάλο ταψί για να κρυώσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα!!!
❗Τα αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι και 1 χρόνο

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top