30'
Χρόνος Εκτέλεσης
120'
Χρόνος Αναμονής
7-10'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
10
Μερίδες
Προετοιμαστείτε για το χειμώνα & Αποθηκεύστε Φρέσκα φασολάκια στην κατάψυξη!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1500 γρ φρέσκα φασολάκια
- 850 γρ ντομάτες
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα φρέσκα φασολάκια και τις ντομάτες
- Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια
- Τα βάζουμε σ ενα ταψί και τα πλένουμε και πάλι, τα στραγγίζουμε καλά ώστε να φύγει όλο το νερό
- Βάζουμε τα φασολάκια σε ενα ταψι, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και μ ένα μαχαίρι βγάζουμε το κοτσάνι και τις ψιλοκόβουμε μέσα στο ταψί με τα φασολάκια
- Τα ανακατεύουμε με μία κουτάλα και τα ρίχνουμε όλα σε μια κατσαρόλα
- Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα, για περίπου 7-10 ‘ λεπτά
- Τα βάζουμε σ ένα μεγάλο ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά
- Όταν κρυώσουν πάρα πολύ καλά τα μοιράζουμε σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς , βγάζουμε τον αέρα και τα κλεινουμε
- Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη και μπορούμε να τα μαγειρέψουμε όποτε εμείς θέλουμε!
Καλή σας Απόλαυση!!!
Tips
❗Μαγειρέψτε μέχρι να αλλάξουν ελαφρώς κίτρινο χρώμα περίπου 7-10 λεπτά Ανάλογα με την κατσαρόλα!!!
❗Μαγειρεύουμε τα φασολάκια χωρίς να περιμένουμε να ξεπαγώσουν!!
❗Μόλις ρίξουμε τα φασολάκια ρίχνουμε ζεστό νερό αλάτι καρυκεύματα και τα αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαγειρευτούν!!
❗Προσπαθούμε όσον είναι δυνατόν να βγάλουμε τον αέρα από τα σακουλάκια όταν αποθηκεύουμε τα φασολάκια!!
❗Οι ντομάτες πρέπει να είναι η μισή ποσότητα από τα φασολάκια !!!!
❗Πλένουμε τα φασολάκια με τρεχούμενο νερό 2 με 3 φορές και στραγγίζουμε
❗Ρίχνουμε τα φασολάκια σε ένα μεγάλο ταψί για να κρυώσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα!!!
❗Τα αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι και 1 χρόνο