fbpx

Συνταγή | Πάστα Στρατσιατέλα! Για το Γιορτινό σας Τραπέζι!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα και 40'

Χρόνος Αναμονής

25-30'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Αυτό το γλυκό είναι η καλύτερη πάστα που υπάρχει στο Διαδίκτυο.Η πάστα Στρατσιατέλα θα γίνει το γλυκό της Καρδιά σας!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το παντεσπάνι:

  • 350 γρ αλεύρι που φουσκώνει
  • 100 γρ κακάο
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 1 κτγ αλάτι
  • 2 βανιλίνες
  • 400 γρ γάλα
  • 200 γρ ηλιέλαιο
  • 3 μεσαία αυγά

Για την κρέμα:

  • 400 γρ ζαχαρούχο
  • 200 γρ γάλα
  • 275 γρ κουβερτούρα 

Για την σαντιγί:

  • 500 γρ φυτική σαντιγί
  • 100 γρ νιφάδες κουβερτούρας
  • Σιρόπι καραμέλας
  • Σταγόνες σοκολάτας 

Ταψί  40×25

Εκτέλεση

  1. Για το παντεσπάνι θα χρειαστούμε 400γρ γάλα, 200γρ ηλιέλαιο, 3 μεσαία αυγά και ανακατεύουμε.
  2.  Έπειτα Ρίχνουμε 250γρ ζάχαρη, 1κτγ αλάτι, 350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο, 100γρ κακάο σκόνη κοσκινισμένο, 2 βανιλίνες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  3. Αλείφουμε με ηλιέλαιο ένα πυρεξ 40×25, ρίχνουμε το  μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25΄-30′ λεπτά στους 180c.
  4. Για το γλάσο σ ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 400γρ ζαχαρούχο , 200γρ γάλα και αφού ζεσταθούν αποσύρουμε απο τη φωτιά και βάζουμε μέσα 275 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  5. Ανοίγουμε σε όλο το μήκος του το παντεσπάνι σε χοντρές τρύπες και ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα!!
  6. Πρέπει να ειναι ζεστό το γλυκό ζεστό και το σοκολατένιο γλάσο.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  8. Για την σαντιγί   σ΄ ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε 500γρ φυτική κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το μίξερ ώσπου να αρχίσουν να σχηματίζονται κορυφές.
  9. Προσθέτουμε 100 γρ νιφάδες κουβερτούρας και αναμιγνύουμε με μία μαρίζ .
  10. Προσθέτουμε από πάνω τη σαντιγί   (πρέπει και τα δύο να είναι κρύα) και τη στρώνουμε με μια μαρίζ.
  11. Κάνουμε κατά μήκος της μικρής πλευράς του ταψιού γραμμές με σιρόπι  καραμέλας κι έπειτα κάνουμε γραμμές κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του ταψιού με μια οδοντογλυφίδα ώστε να φτιάξουμε το σχέδιο .
  12. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα.
  13. Κόβουμε σε κομμάτια και στολίζουμε με σταγόνες σοκολάτας!!

Η πάστα Στρατσιατέλα είναι έτοιμη να στολίσει το ταρπέζι σας!!

Καλή σας Απόλαυση!!

Δείτε το βίντεο:

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN