fbpx

Τα Πιο Αφράτα “Τυρόψωμα” | Ιδανικά για το σχολείο

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

80'

Χρόνος Αναμονής

15'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

19

Πιτάκια

Τα Πιο Αφράτα "Τυρόψωμα" Τυροπιτάκια Ιδανικά για το σχολείο

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 180 γρ νερό
  • 170 γρ ηλιέλαιο
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • 2 κτγ αλάτι
  • 7-9 γρ ξηρή μαγιά
  • 700 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

Για τη Γέμιση:

  • 350 γρ τυρί φέτα
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σ ενα μπολ 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι, 180 γρ νερό,170 γρ ηλιέλαιο, και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα
  2. Προσθέτουμε 1 κτγ ζάχαρη, 7-9 γρ ξηρή μαγιά,και ανακατεύουμε
  3. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι , ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα, ρίχνουμε 2 κτγ αλάτι και τέλος όλο το αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μια ευπλαστη ζύμη
  4. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και  αφήνουμε να  ξεκουραστεί για 1 ώρα
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε ζυμαράκια των 60γρ ώστε να είναι ομοιομορφα
  6. Κάνουμε μπαλίτσες και τις δουλεύουμε λίγο με το χέρι, τα κομμάτια που ετοιμάζουμε τα καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθουν
  7. Ανοίγουμε με το χέρι μας το κάθε ζυμαράκι, το κάνουμε πλατύ, προσθέτουμε τυρί φέτα, κλεινουμε προσεκτικά τις άκρες και σχηματίζουμε και πάλι μπαλάκι και το πιέζουμε ώστε να το κάνουμε πλατύ
  8. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα , σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20′ λεπτα
  9. Όταν περάσουν τα 20′ λεπτά, βγάζουμε τη μεμβράνη , τα αλείφουμε με 1 αυγό και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο για 15-20′ λεπτά στους 160c

Τα πιτάκια μας ειναι ετοιμα, ευκολα και πεντανοστιμα

Καλή σας Απόλαυση!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top