Ο σωστός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φρούτα στις συνταγές!
Τα αποξηραμένα φρούτα βρίσκονται συχνά στο διάδρομο σνακ στο παντοπωλείο. Μπορείτε ακόμη να το βρείτε συσκευασμένο ως τσιπς μήλου/αχλαδιού/φράουλας και να διατίθεται στο εμπόριο ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση από πατατάκια. Αγοράστε αποξηραμένα φρούτα, επειδή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε φρουτώδη γεύση σε μια μεγάλη ποικιλία από αρτοσκευάσματα και άλλες λιχουδιές!
Τι είναι το Freeze Dried Fruit;
Τα αποξηραμένα φρούτα δεν είναι απλώς αφυδατωμένα φρούτα. Τα ώριμα φρούτα καταψύχονται και στη συνέχεια συσκευάζονται σε ένα θάλαμο κενού όπου οι περισσότεροι κρύσταλλοι νερού εξαχνώνονται ή μετατρέπονται απευθείας σε ατμούς χωρίς να περάσουν σε υγρή κατάσταση. Στη συνέχεια, ο καρπός ξηραίνεται για να διασφαλιστεί ότι δεν παραμένει νερό σε αυτό. Η διαδικασία διατηρεί το χρώμα των φρούτων και διατηρεί τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του, καθώς δημιουργεί εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής για τα προϊόντα (εφόσον προστατεύονται από τον αέρα μόλις στεγνώσουν με κατάψυξη).
Μόλις στεγνώσει με κατάψυξη, τα φρούτα μπορούν να επανυδατωθούν με νερό ή να χρησιμοποιηθούν για κατανάλωση/χρήση απευθείας από την αποξηραμένη κατάσταση. Τα ενυδατωμένα φρούτα δεν θα έχουν την υφή των φρέσκων φρούτων, αλλά δεν θα είναι τόσο στεγνά όσο τα κατεψυγμένα φρούτα που έχουν αποψυχθεί.
Πώς να τα χρησιμοποιήσετε στο ψήσιμο
Τα κατεψυγμένα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να αναμιχθούν απευθείας σε συνταγές , από μπισκότα μέχρι μάφινς και κέικ. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως “μίγμα” σε τόσες πολλές συνταγές επειδή δεν περιέχουν υπερβολική υγρασία που θα μπορούσε να αλλάξει τη συνοχή του εν λόγω ψημένου προϊόντος. Για παράδειγμα, οι φρέσκες φράουλες θα έκαναν μια παρτίδα μπισκότων σοκολάτας πολύ υγρή, αλλά οι αποξηραμένες φράουλες μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα για να δημιουργήσουν μπισκότα σοκολάτας φράουλας με υπέροχη γεύση μούρων και κλασική υφή μπισκότων σοκολάτας.
Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλα κομμάτια, όπως συχνά συσκευάζονται ή μπορούν να χωριστούν σε μικρότερα κομμάτια. Τα χοντροκομμένα κατεψυγμένα αποξηραμένα φρούτα είναι μια καλή επιλογή για συνταγές για μάφιν και κέικ, αλλά η μετατροπή τους σε σκόνη είναι μια καλύτερη επιλογή σε κάποιες συνταγές. Έτσι μπορείτε να τοποθετήσετε τα φρούτα σε μια σακούλα ziploc και να τα συνθλίψετε με έναν πλάστη μέχρι να γίνουν σκόνη, ωστόσο το να τα χτυπήσετε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων είναι ένας πιο γρήγορος τρόπος αν χρειαστεί να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα. Εάν φτιάχνετε μια συνταγή που χρησιμοποιεί τόσο ζάχαρη όσο και κατεψυγμένα αποξηραμένα φρούτα, είναι συχνά ευκολότερο να συνδυάσετε τη ζάχαρη και τα φρούτα πριν τα χτυπήσετε στον επεξεργαστή τροφίμων για να επιταχύνετε τη διαδικασία, προσθέστε χρώμα και γεύση.