Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το απλό αλεύρι, να γίνει αλεύρι που φουσκώνει μόνο του!!
Οι περισσότερες συνταγές μου απαιτούν αλεύρι για όλες τις χρήσεις και είναι βασικό συστατικό στις περισσότερες κουζίνες. Όπως μπορείτε να καταλάβετε από το όνομα, είναι καλό για μια μεγάλη ποικιλία από αρτοσκευάσματα, από μπισκότα μέχρι κέικ μέχρι ψωμί. Ένα άλλο δημοφιλές αλεύρι είναι γνωστό ως “αλεύρι που φουσκώνει μόνο του”. Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του έχει ένα διογκωτικό μέσο και αλάτι που έχει ήδη προστεθεί σε αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα σε μια συνταγή. Οι συνταγές που απαιτούν αλεύρι που θα φουσκώσει θα φαίνονται πιο εξορθολογισμένες από τις συνταγές που απαιτούν αλεύρι για όλες τις χρήσεις, επειδή μπορούν να παραλείψουν δύο συστατικά που ήδη περιλαμβάνονται.
Το αλεύρι που φουσκώνει πιο συχνά χρησιμοποιείται στα μπισκότα, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα συνταγών. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας!
Για να φτιάξετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του στα γρήγορα: Συνδυάστε 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Για να φτιάξετε ένα καλό μείγμα για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του: Συνδυάστε 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1/2 φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι για κέικ, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και 1/4 κουταλάκι αλάτι.
Ο λόγος που ονομάζω τη δεύτερη επιλογή “καλή” είναι επειδή πολύ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του είναι πιο μαλακό και χαμηλότερο σε πρωτεΐνη από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτοντας λίγο αλεύρι κέικ στη σπιτική συνταγή για αλεύρι που θα φουσκώσει, θα έχετε ένα πιο τρυφερό, αφράτο τελικό προϊόν που μοιάζει ακόμα περισσότερο με αυτό που θα παράγει το “πραγματικό” αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Τούτου λεχθέντος, αυτή η επιλογή απαιτεί ένα επιπλέον συστατικό και η συνταγή γρήγορης διόρθωσης θα κάνει τη δουλειά (και θα παράγει καλά αποτελέσματα) χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτείτε το παντοπωλείο.