Η δημοφιλης πλέον ζάχαρη καρύδας, πώς χρησιμοποιείται;
Η ζάχαρη καρύδας έγινε γρήγορα μια δημοφιλής ζάχαρη για προσθήκη σε οτιδήποτε, από καφέ μέχρι επιδόρπιο και μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για να τη δουλέψετε όταν ξέρετε πώς να τη χρησιμοποιήσετε. Η ζάχαρη καρύδας παρασκευάζεται από το χυμό φοινίκων καρύδας σε μια διαδικασία που μοιάζει πολύ με την παραγωγή σιροπιού σφενδάμου. Ο συγκομιζόμενος χυμός μειώνεται σε ένα παχύρρευστο σιρόπι και στη συνέχεια βράζεται μέχρι να μειωθεί σε κοκκώδη μορφή παρόμοια με αυτή της μαύρης ζάχαρης. Η ζάχαρη καρύδας έχει πολλές μαγειρικές εφαρμογές, αλλά ο αγαπημένος μου τρόπος να τη δουλέψω είναι να χρησιμοποιήσω ζάχαρη καρύδας στο ψήσιμο.
Η ζάχαρη καρύδας δεν έχει γεύση καρύδας, αλλά αντίθετα έχει μια μοναδική γεύση καραμέλας. Αν και είναι παρόμοια σε υφή με την ανοιχτή καστανή ζάχαρη, δεν είναι τόσο «υγρή» και δεν συσσωρεύεται τόσο σφιχτά όσο η πραγματική καστανή ζάχαρη. Επίσης, δεν έχει τις ίδιες νότες μελάσας, επομένως φέρνει μια ελαφρύτερη συνολική γεύση στα αρτοσκευάσματα στα οποία χρησιμοποιείται. Παρά αυτές τις διαφορές, η ζάχαρη καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως η λευκή και η καστανή ζάχαρη στις συνταγές και μια υποκατάσταση 1:1 για μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταξύ των δύο. Η ζάχαρη καρύδας λειτουργεί καλά σε κέικ, μπισκότα και γρήγορα ψωμιά, όλες οι συνταγές όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Θα μπορείτε να δοκιμάσετε τις γεύσεις καραμέλας από τη ζάχαρη στα τελικά προϊόντα, ειδικά αν πρόκειται για πιο «απλές» συνταγές όπου το βούτυρο, η ζάχαρη και η βανίλια είναι συνήθως οι γεύσεις που ξεχωρίζουν, όπως κέικ βουτύρου και μπισκότα ζάχαρης. Οι μόνοι τύποι συνταγών όπου πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τη ζάχαρη καρύδας είναι οι συνταγές καραμέλας, καθώς η ζάχαρη καρύδας καίγεται πιο γρήγορα και σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τη λευκή ζάχαρη, η οποία μπορεί να απορρίψει μια ολόκληρη συνταγή.
Η ζάχαρη καρύδας είναι ευρέως διαθέσιμη στα καταστήματα αυτές τις μέρες και συνήθως μπορεί να βρεθεί στο τμήμα με προιοντα ζάχαρης του καταστήματος. Πολλές μάρκες είναι επίσης βιολογικές.