30'
Χρόνος Εκτέλεσης
120'
Χρόνος Αναμονής
20'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
2 Πίτσες
Μερίδες
Πως να φτιάξετε και να απολαύσετε Πίτσα Πεπερόνι
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη:
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 220 γρ νερό
- 1 κτγ ζάχαρη
- 1,5 κτγ αλάτι
- 350 γρ αλεύρι τύπου 00 για πίτσα
- 1 κτσ ελαιόλαδο
Για την σάλτσα:
- 200 γρ πελτέ ντομάτας
- 1/2 κτγ ρίγανη
- 1/2 κτγ θυμάρι
- 200 γρ νερό
- 1 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ελαιόλαδο
Για τα υλικά από πάνω:
Για 2 πίτσες
- 450 γρ τυρί γκούντα
- 15 φέτες σαλάμι αέρος
- 15 μικρά λουκάνικα
Για το πασπάλισμα:
- ελαιόλαδο
- ψιλό σιμιγδάλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 9γρ ξηρή μαγιά, 1κτ ζάχαρη, 220γρ νερό και ανακατεύουμε ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ξανά ανακατεύουμε στο υπόλοιπο αλεύρι βάζουμε το αλάτι και το ρίχνουμε και αυτό .Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη
- Έπειτα σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη και μια πετσέτα και την βάζουμε για ξεκούραση για 2 ώρες.(εδώ να σημειώσω ότι οσο αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί γίνεται πιο νόστιμη φυσικά όχι πάνω από 10 ώρες)
- Όσο περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη φτιάχνουμε την σάλτσα.Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε 200γρ σάλτσα πελτέ, 200γρ νερό, 1/2 κτγ ρίγανη, 1/2 κτγ θυμάρι, 1κτγ αλάτι και ανακατεύουμε πάνω σε μεσαία φωτιά για 2 λεπτά. Επειτα προς το τέλος ρίχνουμε και το ελαιόλαδο. Αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει
- Μετά από 2 ώρες παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε στα 2. Σε ένα στρόγγυλο ταψάκι ρίχνουμε ελαιόλαδο και ψιλο σιμιγδάλι και ανοίγουμε την ζύμη από την πρώτη ζύμη
- Ρίχνουμε την σάλτσα το γκούντα και το σαλάμι αέρος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180c ο χρόνος μπορεί να αλλάξει λίγο ανάλογα τον φούρνο
- Κάνουμε και την ίδια διαδικασία και για την δεύτερη πίτσα και συμπληρώνουμε γύρω γύρω από την ζύμη μικρά λουκάνικα
Μόλις ψήθεί και η δεύτερη πίτσα είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας και να ενθουσιαστούμε με την υπέροχη γεύση τους
Καλή σας επιτυχία!!