fbpx

Μαμαδίστικη Παστούλα με Μερέντα (Πόσο πιο Νόστιμη)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Μαμαδίστικη Παστούλα με Μερέντα (Πόσο πιο Νόστιμη)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το παντεσπάνι:

  • 3 αυγά
  • 120 γρ ηλιέλαιο
  • 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κτσ κακάο σκόνη
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ-
  • 1 κτσ υγρή βανίλια
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ γάλα

Για το Βρέξιμο του παντεσπανι:

  •  300 ml γάλα

Για την σαντιγί

  • 2 φάκελοι (200 γρ)σαντιγί σε σκόνη
  • 400 ml γάλα
  • 3 κτσ μερέντα

Για το γλάσο:

  •  200 γρ κουβερτούρα
  • 100 γρ γάλα

Για το στόλισμα:

  • Σταγόνες σοκολάτας

Ταψί 25×30

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 αυγά,150γρ ζάχαρη,120γρ ηλιέλαιο, 1κτσ υγρή βανίλια, 300γρ αλεύρι, 2κτγ μπέικεν, 2κτσ κακάο σκόνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
  2. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25χ30 αφού πρώτα το έχουμε αλευροβουτυρώσει και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 180 c δοκιμάστε με μιά οδοντογλυφίδα
  3. Mολίς ψηθεί το βρέχουμε με 300ml γάλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  4. Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε 2 φακέλους σαντιγί σε σκόνη μαζί με 400ml κρύο γάλα που αναλογεί και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει η σαντιγί. Αφού γίνει η σαντιγί προσθέτουμε και 3 κτσ μερέντα
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα Αφού περάσει η μια ώρα παίρνουμε 200gr κουβερτούρα και την ρίχνουμε κομμάτια σε ένα μπολ.Στην συνέχεια προσθέτουμε 100γρ ζεστο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αφήνουμε λίγο να μην ειναι ζεστό’ .Περιλούζουμε το γλάσο πάνω από την σαντιγί και το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα
  6. Μετά από 1/2 ώρα κόβουμε το γλυκό μας και στολίζουμε με σταγόνες σοκολάτας

Το γλυκό μας είναι έτοιμο πεντανόστιμο για κάθε μας περίσταση

Καλή σας επιτυχία

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top