fbpx

Αφράτα Τυροψωμάκια με ζαμπον ( Ζύμη Γιαουρτιού)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

150'

Χρόνος Αναμονής

30'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

25

Μερίδες

Αφράτα Τυροψωμάκια με ζαμπόν (Ζύμη Γιαουρτιού)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη:

  • 750 γρ αλεύρι
  • 2 κτγ αλάτι
  • 2 κτσ ζάχαρη
  • 240 γρ νερό
  • 240 γρ ηλιέλαιο
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 9 γρ ξηρή μαγιά

Για την γέμιση:

  •  200 γρ κρέμα τυρί philadelphia
  • 200 γρ τυρί γκούντα
  • 30 φέτες πάριζα

Για το άλειμμα

  • 1 αυγό
  • σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 200γρ γιαούρτι, 240γρ ηλιέλαιο, 240γρ νερό,9 γρ. ξηρή μαγιά, 2κτσ ζάχαρη και ανακατεύουμε!
  2. Έπειτα προσθέτουμε σιγα σιγα τα  750γρ αλεύρι, όταν προσθέσουμε το μισό αλευρι ρίχνουμε και 2κτγ αλάτι
  3. Ζυμώνουμε ώσπου να εχουμε μια λεία ζυμη.
  4. Καλύπτουμε με μεμβρανη κι αφήνουμε να ξεκουραστεί 2 ώρες
  5. Μετά απο 2 ωρες ρίχνουμε στον παγκο λιγο αλευρι και ζυμωνουμε ακομη λιγο
  6. Κόβουμε σε στρόγγυλα κομμάτια και κανουμε στο καθενα λιγα διπλωματα
  7. Τα ανοιγουμε σε στρογγυλο σχημα και βαζουμε κρεμα φιλαδελφεια, πάριζα,τυρι γκουντα, κλεινουμε και τα κανουμε μπαλιτσα
  8. Όσα ετοιμαζουμε τα σκεπαζουμε με μια μεμβρανη να μην ξεραθουν
  9. Τα τοποθετουμε σε ταψι αφου εχουμε στρωσει λαδοκολλα και αφηνουμε να ξεκουραστουν για 30′
  10. Αλειφουμε με αυγο, ριχνουμε και σουσαμι
  11. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 170-180c για 25-30′ λεπτά

Καλή σας Επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top