30'
Χρόνος Εκτέλεσης
150'
Χρόνος Αναμονής
30'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
25
Μερίδες
Αφράτα Τυροψωμάκια με ζαμπόν (Ζύμη Γιαουρτιού)
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη:
- 750 γρ αλεύρι
- 2 κτγ αλάτι
- 2 κτσ ζάχαρη
- 240 γρ νερό
- 240 γρ ηλιέλαιο
- 200 γρ γιαούρτι
- 9 γρ ξηρή μαγιά
Για την γέμιση:
- 200 γρ κρέμα τυρί philadelphia
- 200 γρ τυρί γκούντα
- 30 φέτες πάριζα
Για το άλειμμα
- 1 αυγό
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 200γρ γιαούρτι, 240γρ ηλιέλαιο, 240γρ νερό,9 γρ. ξηρή μαγιά, 2κτσ ζάχαρη και ανακατεύουμε!
- Έπειτα προσθέτουμε σιγα σιγα τα 750γρ αλεύρι, όταν προσθέσουμε το μισό αλευρι ρίχνουμε και 2κτγ αλάτι
- Ζυμώνουμε ώσπου να εχουμε μια λεία ζυμη.
- Καλύπτουμε με μεμβρανη κι αφήνουμε να ξεκουραστεί 2 ώρες
- Μετά απο 2 ωρες ρίχνουμε στον παγκο λιγο αλευρι και ζυμωνουμε ακομη λιγο
- Κόβουμε σε στρόγγυλα κομμάτια και κανουμε στο καθενα λιγα διπλωματα
- Τα ανοιγουμε σε στρογγυλο σχημα και βαζουμε κρεμα φιλαδελφεια, πάριζα,τυρι γκουντα, κλεινουμε και τα κανουμε μπαλιτσα
- Όσα ετοιμαζουμε τα σκεπαζουμε με μια μεμβρανη να μην ξεραθουν
- Τα τοποθετουμε σε ταψι αφου εχουμε στρωσει λαδοκολλα και αφηνουμε να ξεκουραστουν για 30′
- Αλειφουμε με αυγο, ριχνουμε και σουσαμι
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 170-180c για 25-30′ λεπτά
Καλή σας Επιτυχία!!