fbpx

Πώς να ψήσετε και να ξεφλουδίσετε φουντούκια;

Δείτε τρόπους που μπορείτε να ψήσετε, αλλά και να ξεφλουδίσετε εύκολα τα φουντούκια!!

Οι ψημένοι ξηροί καρποί έχουν σχεδόν πάντα καλύτερη γεύση από τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, είτε τους τρώτε όπως είναι είτε τους ενσωματώνετε σε μια συνταγή. Έχουν πιο τραγανή υφή και πιο έντονη φρεσκάδα, με λιγότερες από τις φυτικές νότες που μπορούν να έχουν κάποιοι ωμοί ξηροί καρποί. Το ψήσιμο των φουντουκιών τα κάνει ιδιαίτερα νόστιμα γιατί τους δίνει πολύ καλύτερη υφή και αναδεικνύει μια βουτυράδα που επαινεί καλά τη φρεσκάδα τους. Το ψήσιμο τους έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι κάνει το δέρμα τους πολύ εύκολο να αφαιρεθεί.

Τα φουντούκια έχουν μερικές από τις πιο ανθεκτικές φλούδες από οποιοδήποτε μικρό καρπό. Είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν, γι ‘αυτό και τα φουντούκια με φλούδα έχουν πάντα μια πριμοδότηση σε σχέση με τα ξεφλουδισμένα καρύδια. Οι περισσότερες συνταγές για φουντούκια απαιτούν ξεφλουδισμένους ξηρούς καρπούς επειδή τα ψημένα φαίνονται γενικά καλύτερα όταν δεν είναι γεμάτα καφέ κομμάτια από ξηρούς καρπούς (και, για πολλούς, τα φουντούκια έχουν απλώς καλύτερη γεύση).

Πώς ψήνετε τα φουντούκια :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 120C . Τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα μεγάλο ταψί. Μπορείτε να το βάλετε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (συνήθως το κάνω), αλλά δεν είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε το ταψί με οποιονδήποτε τρόπο. Ψήστε τα καρύδια για 30-35 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό-χρυσό χρώμα. Τα δέρματα θα χαλαρώσουν ελαφρώς.

Για να ελέγξετε την ομοιομορφία, πάρτε ένα φουντούκι και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Σπάστε το στη μέση και κοιτάξτε το εσωτερικό: το φουντούκι πρέπει να ψηθεί ομοιόμορφα σε ολόκληρο και δεν πρέπει να έχει λευκό/ανοιχτόχρωμο δαχτυλίδι στο κέντρο. Αν το κάνει, αυτό σημαίνει ότι τα φουντούκια σας δεν είναι τελείως ψημένα. Απλώς βάλτε τα φουντούκια σας ξανά στο φούρνο για επιπλέον 5-10 λεπτά και ελέγξτε ξανά. Αφήστε τα φουντούκια να κρυώσουν εντελώς πριν τα χρησιμοποιήσετε ή τα αποθηκεύσετε.

Ένας μεγαλύτερος, χαμηλότερος χρόνος ψησίματος σημαίνει ότι τα φουντούκια θα ψηθούν πιο σχολαστικά, οπότε ενώ θα ψήνονται στην επιφάνεια και θα παραμένουν ωμά μέσα. Μια μακρύτερη διαδικασία ψησίματος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το δέρμα του φουντουκιού.

Για να αφαιρέσετε τα δέρματα φουντουκιού:

 Όταν ψήνετε τα φουντούκια σας, το νερό και το λάδι απελευθερώνονται από αυτό και, καθώς φτάνουν στην επιφάνεια του φουντουκιού, το λεπτό καφέ δέρμα που περιβάλλει το φουντούκι, χαλαρώνει. Για να το αφαιρέσετε εντελώς, πάρτε τους ψημένους ξηρούς καρπούς και τοποθετήστε τους σε μια μεγάλη, καθαρή πετσέτα πιάτων. Τρίψτε δυνατά τα φουντούκια με την πετσέτα και τα δέρματα (η συντριπτική πλειοψηφία των δέρματα, έτσι κι αλλιώς) θα μείνουν πίσω, κολλημένα στην πετσέτα.

Εάν σας έχουν απομείνει λίγα κομμάτια δέρματος, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία τριψίματος με μια δεύτερη πετσέτα ή απλώς να κόψετε τα αντιαισθητικά κομμάτια με ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι, αν πραγματικά θέλετε τα φουντούκια σας να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρά.

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top