10'
Χρόνος Εκτέλεσης
55-60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Κομμάτια
Πρασοκιμαδόπιτα εύκολη και ζουμερή σε 10 λεπτά που θα λατρέψετε!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τα φύλλα
- 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά(12-13 φύλλα)
- 150 γρ λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση
- 3 πράσα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- ελαιόλαδο
- 600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 200 γρ τυρί φέτα
- 2 πρέζες αλάτι
- 1/4 κτγ κανέλα
- Μοσχοκάρυδο
- πιπέρι
Για το ράντισμα
- 150 γρ νερό
- 1/2 κτγ αλάτι
- 1 κτσ λευκό ξίδι
Ταψί 35χ42 εκ.
Βρες όλα τα Ιαπωνικά 🔪Μαχαίρια Samura®️ 👉 https://bit.ly/SamuraGreece
Ο Παναγιώτης 🔪χρησιμοποιεί:
🔪Μαγνητική βάση, στήριξης μαχαιριών: https://bit.ly/3K8EHrZ
🔪Μαχαίρι Σεφ 21cm, KAIJU: https://bit.ly/3ZFtllb
🔪Μαχαίρι γενικής χρήσης 15cm, KAIJU: https://bit.ly/3KrBdCm
🔪Μαχαίρι ξεφλουδίσματος 7.8cm, KAIJU: https://bit.ly/3U4MUlD
🔪Μαχαίρι Ψωμιού 20cm, BAMBOO: https://bit.ly/3Kr8eib
🔪Μαχαίρι Santoku 16cm, BAMBOO: https://bit.ly/3GdwfGK
🔪Μαχαίρι Ντομάτας 12cm, MO-V: https://bit.ly/3K4PV0H
🔪Μπαλτάς 18cm, Mad Bull: https://bit.ly/3zrhjRB
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Λεία Λεπίδα): https://bit.ly/40Fry0W
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Οδοντωτή Λεπίδα): https://bit.ly/40S1Bvf
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα πράσα , το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
- Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σπάμε πολύ καλά τον μοσχαρίσιο κιμά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχαοκάρυδο και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
- Σπάμε το τυρί φέτα μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σάλτσα το τυρί φέτα.
- Ρίχνουμε τον κιμα μέσα στο μπολ με το πράσο , τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα ταψί 35χ42 εκ. αλείφουμε λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας(συνολικά θα χρησιμοποιήσουμε 12-13 φύλλα).
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε νερό, αλάτι ,λευκό ξίδι και με τα δάχτυλά μας θα ραντίζουμε το κάθε φύλλο.
- Προσθέτουμε 6 φύλλα συνολικά στον πάτο του ταψιού και τα ραντίζουμε συνεχώς ένα προς ένα και με το λιωμένο βούτυρο αλλά και με το μείγμα με το ξίδι.
- Προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα και γυρνάμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα.
- Τοποθετούμε τα υπόλοιπα 6 φύλλα σπρώχνοντάς τις άκρες προς τα μέσα και ραντίζουμε συνεχώς τα φύλλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180 c.
- Η πιο νόστιμη ζουμερή και τραγανή πρασοκιμαδόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Μια συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :