15'
Χρόνος Εκτέλεσης
7-8 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
1,5
Λίτρο
Αφράτο παγωτό αμυγδάλου χωρίς ζαχαρούχο γάλα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 400 γρ Ρόφημα Καρπός Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ
- 230 γρ ζάχαρη
- 2 κτσ κορν φλάουρ
- 5-6 σταγόνες υγρή βανίλια η 2 Βανιλίνες
- 600 μλ Κρέμα Γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ με 35% λιπαρά
- 100 γρ κουβερτούρα
- 100 γρ αμύγδαλο
Για το γαρνίρισμα
- Γκρανόλα σοκολάτας
- Σιρόπι σοκολάτας
Φόρμα 28χ15 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το Ρόφημα Καρπός Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Το ρίχνουμε σε ένα μπολ το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρύα Κρέμα Γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ με 35% Λίπαρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή σαντιγί.
- Προσθέτουμε την κρέμα αμυγδάλου, τα ψιλοκομμένα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε από μέσα προς τα έξω το μείγμα.
- Σπάμε σε έναν πολυκόφτη το αμύγδαλο και το προσθέτουμε στο μείγμα.
- Σε μια φόρμα 28χ15 εκ. προσθέτουμε το μείγμα, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
- Αφήνουμε 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου το παγωτό και μετά Σερβίρουμε.
- Προεραιτικά γαρνίρουμε με γκρανόλα σοκολάτας και σιρόπι σοκολάτας.
Απλά πεντανόστιμο και πλούσιο στην γεύση!!
Το καλύτερο παγωτό αμυγδάλου!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :