fbpx

Ρεβανί σιροπιαστό με μυστικό υλικό για υπέροχη γεύση!!

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

35'

Χρόνος Ψησίματος

10'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Κομμάτια

Ρεβανί πεντανόστιμο με μυστικό υλικό που δίνει στο ρεβανί υπέροχη γεύση!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
    200 γρ τυρί κρέμα
  • 4 μέτρια αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 100 γρ ελαιόλαδο
    1/2 κτγ αλάτι
  • 10 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτσ υγρή βανίλια

Για το σιρόπι

  • 700 γρ νερό
  • 800 γρ ζάχαρη
  • φλούδες από 1 πορτοκάλι
  • 1 κτσ
    χυμό λεμόνι


Ταψί 25χ35 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , τις φλούδες πορτοκαλιού , τον χυμό λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα , την ζάχαρη άχνη , τα αυγά και ανακατεύουμε με το σίρμα.
  3. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,το ελαιόλαδο, το μπέικεν ,το αλάτι , την υγρή βανίλια.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και αφού λαδώσουμε ένα ταψί 25χ35 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 35 λεπτά στους 180 c.
  6. Ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι πάνω στο καυτό γλυκό.
  7. Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και το κόβουμε.

Το πιο νόστιμο και εύκολο ρεβανί που έχετε δοκιμάσει!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ:

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN