10'
Χρόνος Εκτέλεσης
35'
Χρόνος Ψησίματος
10'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Κομμάτια
Ρεβανί πεντανόστιμο με μυστικό υλικό που δίνει στο ρεβανί υπέροχη γεύση!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ τυρί κρέμα - 4 μέτρια αυγά
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- 200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
- 100 γρ ελαιόλαδο
1/2 κτγ αλάτι - 10 γρ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτσ υγρή βανίλια
Για το σιρόπι
- 700 γρ νερό
- 800 γρ ζάχαρη
- φλούδες από 1 πορτοκάλι
- 1 κτσ
χυμό λεμόνι
Ταψί 25χ35 εκ.
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , τις φλούδες πορτοκαλιού , τον χυμό λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα , την ζάχαρη άχνη , τα αυγά και ανακατεύουμε με το σίρμα.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,το ελαιόλαδο, το μπέικεν ,το αλάτι , την υγρή βανίλια.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και αφού λαδώσουμε ένα ταψί 25χ35 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 35 λεπτά στους 180 c.
- Ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι πάνω στο καυτό γλυκό.
- Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και το κόβουμε.
Το πιο νόστιμο και εύκολο ρεβανί που έχετε δοκιμάσει!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ: