20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
50'-55'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
2
Τυρόπιτες
Πεντανόστιμη και τραγανή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο που θα λατρέψετε!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 450 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ νερό
- 60 γρ ελαιόλαδο
- 1/2 κτγ λευκό ξίδι
- 1 κτγ αλάτι
- Ασπράδι από 1 μέτριο αυγό
Για την γέμιση 1ης πίτας
- 150 γρ τυρί φέτα
Για την γέμιση 2ης πίτας
- 100 γρ ζαμπόν
- 100 γρ τυρί μοτσαρέλα
- 100 γρ τυρί γκούντα
- 50 γρ τυρί φέτα
Για το πασπάλισμα του φύλλου
- 80 γρ ελαιόλαδο
- 60 γρ σόδα
- 1 κτγ αλάτι
- 2 κτσ αλεύρι γ.ο.χ
Για το άλειμμα
- 1 κρόκο από μέτριο αυγό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , το ελαιόλαδο , το αλάτι , το λευκό ξίδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί γαι 20 λεπτά.
- Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση .
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο , το αλάτι , την σόδα , και τις 2κτσ αλεύρι.
- Ανακατεύουμε και θα χρησιμοποιήσουμε το μείγμα για το πασπάλισμα του φύλλου.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη ην ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο.
- Χαράζουμε οριζόντια στην άρχη στην μέση και στο τέλος της ζύμης το φύλλο.
- Πασπαλίζουμε το μείγμα σε όλο το φύλλο και προσθέτουμε το τυρί.
- Διπλώνουμε κάθε φορά και πασπαλίζουμε από το μείγμα.
- Αφού δώσουμε σχήμα τετράγωνο στην πίτα την βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε ξανά με το μείγμα.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το 2ο φύλλο μόνο που θα προσθέσουμε ζαμπόν , τυρί , τυρί μοτσαρέλα και τυρί γκούντα.
- Αλείφουμε με κρόκο από 1 μέτριο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-55 λεπτά στους 180 c.
- Οι πιο νόστιμες τυρόπιτες που έχετε φτιάξει είναι έτοιμες να τις απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :