25΄
Χρόνος Εκτέλεσης
3 ώρες
Χρόνος Αναμονής
1 1/2 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
Μέτριο
Δυσκολία
45
Κομμάτια
Παραδοσιακός Μπακλαβάς με επαγγελματικό αποτέλεσμα!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό φύλλα κρούστας
- 700 γρ λιωμένο βούτυρο
- 200 γρ φιστίκια Αιγίνης
- 300 γρ καρύδια
- 100 γρ φρυγανιά
- 1/2 κτγ γαρίφαλο
- 1 κτγ κανέλα
- Γαρίφαλο ολόκληρο
Για το σιρόπι
- 1 κιλό ζάχαρη
- 700 γρ νερό
- 1 λεμόνι
Ταψί 35χ25 εκ.
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και βγάζουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος που βγάζει για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο καθαρό βούτυρο.
- Ανοίγουμε 2 συσκευασίες φύλλα κρούστας (24 φύλλα).
- Μετράμε και κόβουμε τα φύλλα κρούστας στις διαστάσεις που έχει το ταψί 25χ35.
- Τα σκεπάζουμε για να μην ξεραθούν με μεμβράνη.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το φιστίκι Αιγίνης , τα καρύδια , την φρυγανιά , το γαρίφαλο , την κανέλα και ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε τον πάτο από το ταψί και βάζουμε το πρώτο ολόκληρο φύλλο.
- Πασπαλίζουμε με βούτυρο και συμπληρώνουμε το δεύτερο και το τρίτο βουτυρώνοντας το καθένα κάθε φορά.
- Ρίχνουμε με το χέρι μας λίγη ποσότητα από το μείγμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία κρατώντας για από πάνω 4 ολόκληρα φύλλα.
- Βάζουμε τα μισά τα φύλλα βουτυρώνοντας και βάζοντας λίγο από το μείγμα κάθε φορά ανά 3 φύλλα.
- Εγώ χρησιμοποίησα συνολικά 43 φύλλα.
- Αφού βάλουμε και τα μισά φύλλα βάζουμε από πάνω τα 4 ολόκληρα φύλλα που είχαμε κρατήσει.
- Κόβουμε σε κομμάτια διαγώνια και ρίχνουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε.
- Σε κάθε κομμάτι βάζουμε ολόκληρο γαρίφαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 1/2 ώρα στους 150 c.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι 10 λεπτά πριν βγάλουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο .
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη , το νερό και 1 ολόκληρο λεμόνι.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
- Βγάζουμε τον καυτό μπακλαβά από τον φούρνο και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.
- Τα κομμάτια ανασηκώνονται και με αυτόν τον τρόπο ενσωματώνεται το βούτυρο μαζί με το σιρόπι για ένα εξαιρετικό και επαγγελματικό αποτέλεσμα.
- Ρίχνουμε όλο το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Ο παραδοσιακός Σιροπιαστός Μπακλαβάς με επαγγελματικό αποτέλεσμα είναι έτοιμος να τον απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!!
Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!
Δείτε το βίντεο: