10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
20'
Χρόνος Ψησίματος
2 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
16
Κομμάτια
Πεντανόστιμα σκορδοκούλουρα με υπέροχη βουτυρένια ζύμη!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 700-750 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 470 γρ χλιαρό γάλα
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 2 κτγ αλάτι
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ ζάχαρη
- 2 κτγ ελαιόλαδο
Για το άλειμμα της ζύμης
- 50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 σκελίδες σκόρδου
Για το άλειμμα
- 1 μέτριο αυγό
- 1 κτσ γάλα
Για το πασπάλισμα
- Κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, την μαγιά , το μπείκεν , την ζάχαρη , το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το μισό αλεύρι , το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το βούτυρο (να ναι σε θερμοκρασία δωματίου), πολτοποιούμε 2 σκελίδες σκόρδου και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Ανοίγουμε την ζύμη με τον λάστη και αλείφουμε μια ποσότητα από το μείγμα με το σκόρδο απλώνοντας το σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
- Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και αλείφουμε με το μείγμα .
- Κάνουμε ακόμα 2 διπλώματα (αλείφουμε με το μείγμα σε κάθε δίπλωμα)στην μέση και τσιμπάμε την ζύμη για να μην ανοίξει.
- Με τον πλάστη ανοίγουμε ελαφρώς την ζύμη και κάνουμε ακόμη ένα διπλωμα στην μέση.
- Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ανοίγουμε την ζύμη και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες.
- Στριφογυρνάμε την ζύμη σε κουλούρα και κλείνουμε καλά στην άκρη.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλη την υπόλοιπη ζύμη.
- Χτυπαμε ένα αυγό μαζί με το γάλα και αλέιφουμε όλα τα σκορδοκούλουρα.
- Πασπαλίζουμε με κεφαλοτυρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 170 c.
- Τα σκορδοκούλουρα είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!!
Μια υπέροχη συνταγή για όλες τις ώρες της μέρας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :