5'
Χρόνος Εκτέλεσης
45-50 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
8
Κομμάτια
Φτιάξτε την πιο αφράτη Σοκολατόπιτα Χωρίς Αλεύρι και Χωρίς Μίξερ!!Υπέροχη για κάθε ώρα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την σοκολατόπιτα
- 5 μέτρια αυγά
- 250 γρ ζάχαρη
- 150 γρ λιωμένο βούτυρο
- 50 γρ κακάο
- 50 γρ γάλα
- 130 γρ ινδοκάρυδο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
Για την φόρμα
- Βούτυρο + κορν φλάουρ
Για το γλάσο
- 100 γρ κουβερτούρα
- 70 γρ καυτό γάλα
Για το στόλισμα
- Λευκή τρούφα
Φόρμα 24 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , την ζάχαρη , το λιωμένο βούτυρο , το κακάο , το γάλα , τις βανιλίνες ,το ξύσμα από 1 πορτοκάλι , το μπέικεν και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24 εκ. και πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 με 50 λεπτά στους 170 c.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα το καυτό γάλα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με λευκή τρούφα την σοκολατόπιτα.
Η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη αφράτη και πεντανόστιμη για κάθε περίσταση!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο: