fbpx

Σοκολατόπιτα (Χωρίς Αλεύρι & Μίξερ) Συνταγή!!

5'

Χρόνος Εκτέλεσης

45-50 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

8

Κομμάτια

Φτιάξτε την πιο αφράτη Σοκολατόπιτα Χωρίς Αλεύρι και Χωρίς Μίξερ!!Υπέροχη για κάθε ώρα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την σοκολατόπιτα

  • 5 μέτρια αυγά
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 50 γρ κακάο
  • 50 γρ γάλα
  • 130 γρ ινδοκάρυδο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες

Για την φόρμα

  • Βούτυρο + κορν φλάουρ

Για το γλάσο

  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 70 γρ καυτό γάλα 

Για το στόλισμα

  • Λευκή τρούφα

 

Φόρμα 24 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , την ζάχαρη , το λιωμένο βούτυρο , το κακάο , το γάλα , τις βανιλίνες ,το ξύσμα από 1 πορτοκάλι , το μπέικεν και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  2. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24 εκ. και πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 με 50 λεπτά στους 170 c.
  4. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα το καυτό γάλα.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  6. Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με λευκή τρούφα την σοκολατόπιτα.

Η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη αφράτη και πεντανόστιμη για κάθε περίσταση!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο:

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN