Ένα από τα καλύτερα κόλπα για να φτιάξετε καλό παγωμένο καφέ είναι να τον σερβίρετε με παγάκια καφέ αντί για κανονικό πάγο
Λατρεύω τον ζεστό καφέ όταν ο καιρός είναι κρύος, αλλά ο παγωμένος καφές είναι αυτό που με κάνει να περάσω τη μέρα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Ο παγωμένος καφές μπορεί να είναι πολύ αναζωογονητικός και, όπως ο πιο ζεστός του, μπορεί να σερβιριστεί με μεγάλη ποικιλία τρόπων. Ένα από τα καλύτερα κόλπα για να φτιάξετε καλό παγωμένο καφέ είναι να τον σερβίρετε με παγάκια καφέ αντί για κανονικό πάγο. Ο κανονικός πάγος μπορεί να κρατά το ρόφημα κρύο, αλλά αυτό το επιπλέον νερό αραιώνει τον καφέ καθώς λιώνει, αφήνοντάς σας ένα ποτό που είναι πολύ λιγότερο νόστιμο από αυτό που ξεκινήσατε.
Τα παγάκια του καφέ γίνονται πολύ εύκολα. Πρώτα , ετοιμάστε λίγο δυνατό καφέ και αφήστε τον να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική καφετιέρα σταγόνας ή ακόμα και στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε ζεστό νερό. Προτιμώ να κάνω τον καφέ λίγο πιο δυνατό από ό,τι συνήθως γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες τείνουν να μειώνουν ελαφρώς τη γεύση . Στη συνέχεια, ρίξτε τον καφέ σε μια παγοθήκη. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ μεγάλα καλούπια για παγάκια σιλικόνης γιατί έχουν υπέροχο σχήμα και χρειάζεσαι λιγότερους κύβους ανά φλιτζάνι! Μπορείτε να αφήσετε τους κύβους στο δίσκο μέχρι να είστε έτοιμοι να τους χρησιμοποιήσετε ή να τους μεταφέρετε σε μια σακούλα με φερμουάρ, πλαστικό δοχείο για σκεύη και να τους κρατήσετε στη διάθεσή σας στην κατάψυξή σας.
Πώς να χρησιμοποιήσετε παγάκια καφέ
Τα παγάκια του καφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Μπορούν να προστεθούν σε ζεστό καφέ για να κρυώσει ή σε κρύο καφέ για να τον διατηρήσουν κρύο. Μπορούν να προστεθούν στο γάλα σε παγωμένο latte. Μπορούν επίσης να μπουν στο μείγμα και να αναμειχθούν με άλλα συστατικά για να φτιάξουν ένα πολύ ισχυρό ρόφημα καφέ αναμεμειγμένο με πάγο.