10'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
17
Κομμάτια
Φτιάξτε την πιο εύκολη και νόστιμη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την γέμιση
- 350 γρ σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Άνηθος
- 2 μέτρια αυγά
- 2 κτσ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ τυρί φέτα
- 1 κτγ αλάτι
- Πιπέρι
Για το μείγμα ζύμης
- 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 400 γρ νερό
- 130 γρ ελαιόλαδο
- 270 γρ γιαούρτι
- 1,5 κτγ αλάτι
- 10 γρ μπέικεν πάουντερ
Για το πασπάλισμα
- 100 γρ Σουσάμι
- Ελαιόλαδο
Ταψί 46χ38 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα φύλλα από το σπανάκι μαζί με το αλάτι και τα πατάμε να βγάλουν τα υγρά τους.
- Στραγγίζουμε τα υγρά με την βοήθεια από ένα σουρωτήρι.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο σπανάκι.
- Ρίχνουμε τα αυγά , τις 2κτσ αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το τυρί φέτα και το πιπέρι.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι , το νερό , το ελαιόλαδο , το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Προσθέτουμε το μπέικεν μέσα στο αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με χυλό.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 46χ38 εκ. και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Προσθέτουμε το μισό μείγμα από τον χυλό και το στρώνουμε με μια μαρίζ ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
- Βάζουμε από πάνω την γέμιση και την πατάμε λεφρώς με τα χέρια μας.
- Ρίχνουμε και το υπολοιπο το μείγμα και το στρώνουμε σε όλες τις άκρες του ταψιού.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 190 c.
- Η πιο εύκολη και νόστιμη σπανακόπιτα που έχετε φτιάξει είναι έτοιμη!!
Μια υπέροχη και εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :