fbpx

Σταγόνες Σοκολάτας ή Κομματάκια Σοκολάτας; Τι είναι καλύτερο για τις συνταγές σας;

Σταγόνες σοκολάτας ή Κομματάκια σοκολάτας;; Τι είναι προτιμότερο για τις συνταγές μας;

Η σοκολάτα είναι ένα συστατικό που έχουμε πάντα στο ντουλάπι μας και σε διάφορες μορφές. Έχουμε μπάρες σοκολάτας , από λευκή σοκολάτα έως άγλυκη σοκολάτα, καθώς και κομματάκια σοκολάτας, σταγόνες σοκολάτας, σκόνη σοκολάτας (κυρίως για ζεστή σοκολάτα) και σκόνη κακάο. Τα κομματάκια σοκολάτας και οι σταγόνες σοκολάτας είναι τα δύο είδη που χρησιμοποιούμε περισσότερο γιατί, οι περισσότερες συνταγές  είναι ακόμα καλύτερες όταν ρίχνετε επιπλέον σοκολάτα!!!

Οι σταγόνες σοκολάτας,  είναι μικρές σταγόνες σοκολάτας σε σχήμα σταγόνας που είναι ειδικά σχεδιασμένες για ψήσιμο. Το τυπικό τσιπ σοκολάτας είναι η γλυκιά σοκολάτα (μαύρη σοκολάτα, χωρίς πρόσθετα γαλακτοκομικά), αν και μπορούν να έρθουν σε οποιαδήποτε σύνθεση. Το βασικό τσιπ σοκολάτας έχει σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και κακάο (οι συζητήσεις θα ποικίλλουν πολύ από μάρκα σε μάρκα, τα καλής ποιότητας τσιπς συνήθως έχουν λίγο περισσότερο βούτυρο κακάο για πιο λείο φινίρισμα) που επιτρέπει στα τσιπ να διατηρούν καλά το σχήμα τους όταν είστε στο φούρνο, οπότε τα μπισκότα σοκολάτας σας θα έχουν πάντα μια σταθερή εμφάνιση. Τα μπισκότα θα έχουν επίσης ακέραια  κομμάτια σοκολάτας.

Κομμάτια σοκολάτας  μπορούν να φτιαχτούν κόβοντας μπάρες σοκολάτας σε μικρά, ακανόνιστα κομμάτια ή μπορούν να αγοραστούν προ-κομμένα. Τα κομμάτια σοκολάτας έρχονται σε ακανόνιστα μεγέθη, οδηγώντας σε μια πιο ομοιόμορφη κατανομή της σοκολάτας σε ένα μπισκότο ή μάφιν από ό, τι θα παίρναμε με τις σοκολάτες. Τα μικρότερα κομμάτια μπορεί να παραμείνουν ακέραια σε μπισκότα κέικ πιο εύκολα από τα μεγαλύτερα κομματάκια σοκολάτας. Τα κομμάτια σοκολάτας μπορούν να γίνουν από την ίδια ή παρόμοια σοκολάτα από την οποία παρασκευάζονται τα τσιπς σοκολάτας, αλλά συχνά έχουν λίγο περισσότερο βούτυρο κακάο που τους επιτρέπει να λιώσουν πιο ομοιόμορφα.

Λοιπόν, ποια πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Η απάντηση είναι και τα δύο . Οι σταγόνες σοκολάτας και τα κομμάτια σοκολάτας θα προσφέρουν άφθονη σοκολάτα στα ψημένα σας προϊόντα. Τα τσιπς σοκολάτας είναι σταθερά και σίγουρα θα πάρετε μια χορταστική μπουκιά σοκολάτας κάθε φορά που συναντάτε ένα σε μπισκότο, μπράουνι ή κέικ. Τα κομμάτια σοκολάτας θα απλώσουν περισσότερο  σε όλες τις ψημένες σας λιχουδιές και, ενώ μερικά κομμάτια θα είναι μεγαλύτερα από ένα τσιπ, άλλα θα είναι μικρότερα, οπότε θα πάρετε περισσότερη σοκολάτα σε κάθε μπουκιά, αλλά μπορεί να μην έχετε την ίδια αίσθηση με εσάς όταν δαγκώνετε σε ένα κομμάτι σοκολάτας. Ευτυχώς, οι σταγόνες σοκολάτας και τα κομμάτια σοκολάτας , είναι σχεδόν το ίδιο καλά , οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο στυλ σοκολάτας προτιμάτε ή απλά να χρησιμοποιήσετε ό, τι έχετε στο σπίτι σας χωρίς να ανησυχείτε.

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top