60'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
25'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
20
Κομμάτια
Πεντανόστιμα Στρυφτοπιτάρια, είναι τραγανά απο έξω και αφράτα απο μέσα!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη Ζύμη:
- 150 γρ χλιαρό νερό
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 320 γρ χλιαρό γάλα
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 1 κτσ ζάχαρη
- 1 κτσ αλάτι
- Ασπράδι από 2 μεσαία αυγά
- 950 γρ αλεύρι για τσουρέκι
Για τη Γέμιση:
- 500-800 γρ τυρί φέτα
- Ελαιόλαδο
Για το Άλειμμα :
- 2 κρόκοι
- 2 κτσ νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 150 γρ χλιαρό νερό , 150 γρ ηλιέλαιο , 9 γρ ξηρή μαγιά, ασπράδι απο 2 μεσαια αυγά , 320 γρ χλιαρό γάλα, 1 κτσ ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη
- Προσθέτουμε 950 γρ αλεύρι για τσουρέκι μαζί με 1 κτσ αλάτι
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη, μόλις σχηματιστεί η ζύμη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα
- Μετά από 1 ώρα και αφού έχει φουσκώσει ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι πάνω στον πάγκο και το χωρίζουμε σε μπαλάκια των 70 γρ
- Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και παίρνουμε ένα ένα ανοίγοντάς το σε σχήμα ορθογώνιο
- Το τραβάμε προσεκτικά με τα χέρια μας να το ανοίξουμε καλά και έπειτα με ένα πινέλο ρίχνουμε ελαιόλαδο
- Στην άκρη πέρα για πέρα τοποθετούμε τυρί φέτα και το ρολάρουμε
- Στην συνέχεια το στριφογυρνάμε και το στριφτοπιτάρι είναι έτοιμο
- Κάνουμε το ίδιο και με όλα τα άλλα, αλείφουμε με 2 κρόκους και 2 κτσ νερό το καθένα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c
- Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε
Αυτά σίγουρα θα είναι τα πιο νόστιμα στριφοπιτάρια που έχετε φάει ποτέ σας
Καλή σας επιτυχία!!!