30'
Χρόνος Εκτέλεσης
2 ώρες
Χρόνος Αναμονής
30-35 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
4
Τεμάχια
Φτιάξτε τα πιο νόστιμα Χατσαπούρι χωρίς τηγάνι για όλη την οικογένεια!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 600 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 8 γρ ξηρή μαγιά
- 1 κτσ αλάτι
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- 400 γρ κρύο γάλα
Για την γέμιση
- 300 γρ τυρί γκούντα
Για το άλειμμα
- 1 κρόκο
- 3 κτσ ελαιόλαδο
Για το πασπάλισμα
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα και διαλύουμε με ένα σύρμα την ξηρή μαγιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Προσθέτουμε το αλάτι μόλις αρχίσει να γίνεται ένας χυλός και έπειτα συμπληρώνουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά πάνω στον πάγκο μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Λαδώνουμε το μπολ βάζουμε την ζύμη και την καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
- Την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος περίπου για 1 ώρα.
- Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
- Ανοίγουμε ένα ένα τα μπαλάκια με τα χέρια μας και στον κέντρο της ζύμης βάζουμε τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας(η συνταγή έχει γκούντα).
- Κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες της ζύμης και με την βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε προσεκτικά.
- Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 40 λεπτά.
- Με τα δάχτυλά μας δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στις πίτες.
- Αλείφουμε με ένα κρόκο και 3 κτσ ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 190 c.
Οι πίτες Χατσαπούρι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε και είναι ιδανικές για όλες τις ώρες της ημέρας.
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
5/5