fbpx

Συνταγή | Χατσαπούρι στο φούρνο!! Χωρίς τηγάνι

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

2 ώρες

Χρόνος Αναμονής

30-35 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

4

Τεμάχια

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα Χατσαπούρι χωρίς τηγάνι για όλη την οικογένεια!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

  • 600 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 8 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτσ αλάτι
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 400 γρ κρύο γάλα

Για την γέμιση

  • 300 γρ τυρί γκούντα

Για το άλειμμα

  • 1 κρόκο
  • 3 κτσ ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα

  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα και διαλύουμε με ένα σύρμα την ξηρή μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο  αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι μόλις αρχίσει να γίνεται ένας χυλός και έπειτα συμπληρώνουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι.
  4. Ζυμώνουμε πολύ καλά πάνω στον πάγκο μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
  5. Λαδώνουμε το μπολ βάζουμε την ζύμη και την καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
  6. Την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος περίπου για 1 ώρα.
  7. Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη.
  8. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
  9. Ανοίγουμε ένα ένα τα μπαλάκια με τα χέρια μας και στον κέντρο της ζύμης βάζουμε τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας(η συνταγή έχει γκούντα).
  10. Κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες της ζύμης και με την βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε προσεκτικά.
  11. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  12. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 40 λεπτά.
  13. Με τα δάχτυλά μας δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στις πίτες.
  14. Αλείφουμε με ένα κρόκο και 3 κτσ ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  15. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 190 c.

Οι πίτες Χατσαπούρι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε και είναι ιδανικές για όλες τις ώρες της ημέρας.

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

5/5

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN