15'
Χρόνος Εκτέλεσης
1,5 ώρα
Χρόνος Αναμονής
25'-30'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Κομμάτια
Πάστα Ταψιού Snickers (Που θα ξετρελάνει και τον πιο Δύσκολο)
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το Παντεσπάνι:
- 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 2 μέτρια αυγά
- 120 γρ ηλιέλαιο
- 150 γρ γάλα
- 100 γρ νερό
- 200 γρ ζάχαρη
- 70 γρ κακάο σκόνη
- 2 βανιλίνες
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
Για το σιρόπι
- 600 γρ καραμελωμένο ζάχαρούχο
- 150 γρ γάλα
Για την mousse
- 500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κτγ υγρή βανίλια
- 100 γρ φυστικοβούτυρο
Για το στόλισμα
- 2-3 snickers
- Σιρόπι καραμέλας
- Σιρόπι σοκολάτας
Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γάλα , την ζάχαρη , τις βανιλίνες , το νερό ,τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι , το κακάο ,το μπέικεν και αφού κοσκινίσουμε ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Σε ένα ταψί 25χ30 εκ. το λαδώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 170 c.
- Κάνουμε τρύπες σε όλο το παντεσπάνι με την κάτω πλευρά από 1 κουτάλα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το αραιώνουμε με το γάλα.
- Περιλούζουμε το σιρόπι σε όλο το παντεσπάνι.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 15′ και έπειτα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την φυτική κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγο προσθέτοντας την ζάχαρη άχνη.
- Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και το φυστικοβούτυρο.
- Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
- Κόβουμε 2-3 snickers σε μικρά κομμάτια.
- Στολίζουμε με σιρόπι καραμέλας , σοκολάτας και με τα κομμάτια snickers .
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Το πιο νόστιμο και αφράτο poke cake snickers είναι έτοιμο να το απολαύστε!!
Ιδανικό γλυκό για γιορτές ή γενέθλια!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :