10'
Χρόνος Εκτέλεσης
25-30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
10
Κομμάτια
Υπέροχες γεμιστές βαρκούλες κολοκυθιού που θα τις φτιάχνετε συνέχεια!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 5 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 μέτρια αυγά
- 80 γρ φρυγανιά
- 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κτγ αλάτι
- 100 γρ τυρί φέτα
- 50 γρ μπέικον
- 50 γρ παρμεζάνα
- 1/4 κτγ πιπέρι
- ελαιόλαδο
Για το πασπάλισμα
- 20 γρ φρυγανιά + 10 γρ παρμεζάνα
Ταψάκι 25χ35 εκ.
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτσάνι από τα κολοκυθάκια.
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό ρίχνουμε αλάτι και τα βράζουμε για 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε κρύο νερό για να κρυώσουν πιο γρήγορα.
- Κόβουμε στην μέση το κάθε κολοκυθάκι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό τους σημείο.
- Ρίχνουμε το εσωτερικό σημείο από τα κολοκυθάκια μέσα σε ένα μπολ και στραγγίζουμε το περίσσιο νερό.
- Μέσα στο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι , την παρμεζάνα ,το αλάτι ,το πιπέρι, το ψιλοκομμένο μπέικον και το τυρί φέτα και με τα χέρια μας τα πιέζουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Προσθέτουμε και την φρυγανιά και συνεχίζουμε να τα πατάμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.
- Τα βάζουμε ένα ένα τα κολοκυθάκια μέσα σε ένα πυρέξ 25χ35 εκ και τα αλατίζουμε.
- Σε κάθε ένα κολοκυθάκι βάζουμε στο εσωτερικό του 2-3 κτσ από το μείγμα.
- Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε φρυγανιά με παρμεζάνα και πασπαλίζουμε ένα ένα τα κολοκυθάκια.
- Τα βρέχουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 c για 25-30 λεπτά.
- Τα σερβίρουμε ζεστά με μια σάλτσα ντομάτας ή και σκέτα!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
5/5