30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
15'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
18
Πιτάκια
Ρυζοπιτάκια Τα πιο Ασυνήθιστα & Γευστικά Πιτάκια με Καταπληκτική Γέμιση
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη ζύμη:
- 650 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 150 γρ χλιαρό νερό
- 150 γρ χλιαρό γάλα
- 1 μεσαίο αυγό
- 7 γρ ξηρή μαγιά
- 2 κτγ αλάτι
- 1 κτγ ζάχαρη
- 100 γρ ηλιέλαιο
Για τη γεμιση:
- 100 γρ ρύζι μακρύκοκκο
- 150 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι
- Αλάτι & πιπέρι
Για το τηγάνισμα:
- 400 γρ Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε τη συνταγη φτιάχνοντας τη ζύμη και σ ενα γυάλινο μπολ ρίχνουμε 150 γρ χλιαρό,150 γρ γάλα χλιαρό,100 γρ ηλιέλαιο και ανακατεύουμε, προσθέτουμε 1κτγ ζάχαρη,1 μεσαίο αυγό, 7 γρ ξηρή μαγιά και συνεχιζουμε το ανακατεμα
- Τέλος προσθέτουμε 650 γρ αλευρη γ.ο.χ. , ανακατεύουμε με μια ξυλινη κουτάλα κι έπειτα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα
- Παράλληλα σ ενα μπολ προσθέτουμε 150 γρ μαγειρεμένο κιμά, 100γρ μακρύκοκκο μαγειρεμένο ρύζι και ανακατεύουμε
- Αφού περάσει μία ώρα παίρνουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε σε κομμάτια των 60γρ., τα κάνουμε μπαλάκια και τα πλάθουμε λίγο με το χέρι μας
- Καλύπτουμε με μεμβράνη ώστε να μην ξεραθούν, παίρνουμε ένα ζυμαράκι και με το χέρι μας το κάνουμε πλατύ, βάζουμε 3κτγ απ τη γέμιση και κλεινουμε κατά μήκος πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλά μας( στην ακρη τα στριφογυρίζουμε λίγο για να κολλήσουν καλυτερα)
- Σ ενα τηγανι βάζουμε 400γρ ηλιέλαιο και τα τηγανίζουμε και απ τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα
Τα πιτάκια μας ειναι ετοιμα, ευκολα και πεντανοστιμα
Καλή σας Απόλαυση!!