fbpx

Τα πιο μελωμένα Μηλοπιτάκια με πολύ Κρατςς | Συνταγή

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

40'-45'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

20

Μηλοπιτάκια

Φτιάξτε τα μηλοπιτάκια όπως δεν τα χετε ξαναδοκιμάσει !!! Ιδανικά για όλες τις ώρες της μέρας!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

12 φύλλα κρούστας (500 γρ)

Για την Γέμιση

  • 6 μήλα (1500 γρ)
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 100 γρ νερό
  • 1 κτσ κορν φλάουρ

Για το πασπάλισμα

  • 120 γρ καρύδι
  • 1 κτσ καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κτγ κανέλα 

Για το ράντισμα

  • 200 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 50 γρ ηλιέλαιο 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα 6 μήλα και τα περνάμε από τον ρεντέ.
  2. Τα βάζουμε μέσα σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι 20 εκ. πάνω σε μέτρια φωτιά.
  3. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους για 5-8 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολάκι με 100 γρ νερό διαλύουμε 1 κτσ κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  5. Ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  6. Αποσύρουμε από την φωτιά το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Σε ένα μπολ με τριμμένο καρύδι προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα σε σκόνη.
  8. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  9. Μέσα σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μπολάκι μαζί με το ηλιέλαιο(με αυτό το μείγμα θα ραντίσουμε τα φύλλα)
  10. Ανοίγουμε μια συσκευασία με 12 φύλλα κρούστας.
  11. Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και αφού το ραντίσουμε προσθέτουμε ομοιόμορφα τριμμένο καρύδι σε όλη την επιφάνεια.
  12. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο το ραντίζουμε και αυτό και συμπληρώνουμε το τριμμένο καρύδι.
  13. Παίρνουμε το τρίτο φύλλο και βάζουμε στην άκρη αφήνοντας 2 δάχτυλα από κάθε γωνία την γέμιση μήλου.
  14. Κλείνουμε τις άκρες και ρολάρουμε το φύλλο μέχρι να έχουμε 1 μπαστούνι.
  15. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
  16. Χρησιμοποιούμε 3 κάθε φορά και στο σύνολο θα έχουμε 4 μπαστούνια.
  17. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  18. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο ένα ένα τα μηλοπιτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 180 c.

Τα μελωμένα μηλοπιτάκια με πολύ κράτσσσ είναι έτοιμα να τα απολαύσετε και είμαι σίγουρος πως δεν θα ξαναμαγειρέψετε αλλιώς τα μήλα με αυτήν την συνταγή!!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN