Η πάστα Αμυγδάλου χρησιμοποιείται ευρέως στην ζαχαροπλαστική! Τι είναι όμως;
Η πάστα αμυγδάλου είναι μια ζύμη από αλεσμένα αμύγδαλα και ζάχαρη. Χρησιμοποιείται ως γέμιση σε πολλά γλυκά και επιδόρπια, συμπεριλαμβανομένων κρουασάν αμυγδάλου, τάρτας φρούτων και κέικ. Ολόκληρα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή πάστας αμυγδάλου αφού έχουν αφαιρεθεί οι φλούδες για να δώσουν ένα ομοιόμορφο χρώμα. Ορισμένες πάστες αμυγδάλου έχουν εκχύλισμα αμυγδάλου για να προσθέσουν επιπλέον γεύση αμυγδάλου ή μια μικρή ποσότητα σιροπιού γλυκόζης για να του δώσουν μια πιο απαλή υφή, αλλά αυτό θα διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή και τα δύο κύρια συστατικά θα είναι πάντα αμύγδαλα και ζάχαρη. Τα αμύγδαλα για την πάστα αμυγδάλου αλέθονται πολύ καλά , πολύ πιο λεπτά από το να γίνουν αλεύρι αμυγδαλου, έτσι η πάστα αμυγδάλου έχει μια αρκετά λεία υφή. Η πάστα αμυγδάλου είναι εύκολη στη χρήση και πολύ ευέλικτη. Μπορεί να ανακατευτεί σε ζύμη μπισκότων ή να συνδυαστεί με αυγά και άλλα συστατικά για να γίνει γέμιση τάρτας. Έχει επίσης πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής, οπότε μπορείτε να την έχετε ήδη στο σπίτι σας, σε περίπτωση που εμφανιστεί μια συνταγή που την απαιτεί.
Η πάστα αμυγδάλου μοιάζει πολύ με αμυγδαλωτό και πωλείται με τον ίδιο τρόπο. Η πρωταρχική διαφορά μεταξύ της πάστας αμυγδάλου και του αμυγδαλωτού είναι ότι το marzipan είναι πολύ πιο γλυκό και έχει υψηλότερη αναλογία ζάχαρης προς αμύγδαλο από την πάστα αμυγδάλου. Το Marzipan προορίζεται να καταναλωθεί ως έχει, αφού τυλιχτεί για να καλύψει ένα κέικ ή να σχηματιστεί σε μικρά κομμάτια φρούτων, ενώ η πάστα αμυγδάλου προορίζεται κυρίως να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε άλλες συνταγές και να μην καταναλωθεί μόνη της.