50'
Χρόνος Εκτέλεσης
30'
Χρόνος Αναμονής
20'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
60
Μερίδες
Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και εύκολα Πασχαλινά κουλουράκια και θα τα λατρέψετε!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ αγελαδινό βούτυρο
- 400 γρ ζάχαρη
- Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
- 3 βανίλιες
- 5 γρ μαστίχα
- 1 κτσ ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- 3 αυγά
- 100 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 κτγ σόδα φαγητού 1100γρ αλεύρι
- 10 γρ μπέικεν πάουντερ
Για το άλειμμα
- 1 αυγό+1 κτσ γάλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, την ζάχαρη , τα αυγά και τις βανιλίνες.
- Σε ένα γουδί σπάμε την μαστίχα μαζί με 1 κτσ ζάχαρη ώσπου να γίνει σκόνη.
- Τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μαζί με το μπέικεν, την μαγειρική σόδα , το αλάτι και το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Αφού τα ανακατέψουμε ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκάλι και το υπόλοιπο αλεύρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
- Την σκεπάζουμε αφού την πλάσουμε καλά και την βάζουμε 1/2 ώρα στο ψυγείο.
- Μετά από 1/2 ώρα την βγάζουμε από το ψυγείο και σε μία ζυγαριά μετράμε ένα ένα τα κομμάτια να βγουν όλα το ίδιο σε μέγεθος.
- Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε ένα ένα στο ταψί πάνω από μία λαδόκολλα.
- Τα αλείφουμε με αυγό και γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 200 c.
- Τα Πασχαλινά μας Κουλουράκια είναι έτοιμα μοσχομυριστά που θα σας αφήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις!!
Καλή σας επιτυχία και καλές Γιορτές