fbpx

Τα πιο νόστιμα και εύκολα Πασχαλινά Κουλουράκια!!!

50'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

20'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

60

Μερίδες

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και εύκολα Πασχαλινά κουλουράκια και θα τα λατρέψετε!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 400 γρ ζάχαρη
  • Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  • 3 βανίλιες
  • 5 γρ μαστίχα
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 3 αυγά
  • 100 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κτγ σόδα φαγητού 1100γρ αλεύρι
  • 10 γρ μπέικεν πάουντερ

Για το άλειμμα

  • 1 αυγό+1 κτσ γάλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, την ζάχαρη , τα αυγά και τις βανιλίνες.
  2. Σε ένα γουδί σπάμε την μαστίχα μαζί με 1 κτσ ζάχαρη ώσπου να γίνει σκόνη.
  3. Τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μαζί με το μπέικεν, την μαγειρική σόδα , το αλάτι και το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  4. Αφού τα ανακατέψουμε ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  5. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκάλι και το υπόλοιπο αλεύρι.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
  7. Την σκεπάζουμε αφού την πλάσουμε καλά και την βάζουμε 1/2 ώρα στο ψυγείο.
  8. Μετά από 1/2 ώρα την βγάζουμε από το ψυγείο και σε μία ζυγαριά μετράμε ένα ένα τα κομμάτια να βγουν όλα το ίδιο σε μέγεθος.
  9. Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε ένα ένα στο ταψί πάνω από μία λαδόκολλα.
  10. Τα αλείφουμε με αυγό και γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 200 c.
  11. Τα Πασχαλινά μας Κουλουράκια είναι έτοιμα μοσχομυριστά που θα σας αφήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις!!

Καλή σας επιτυχία και καλές Γιορτές

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top