fbpx

Το πιο αφράτο ΤΣΟΥΡΕΚΙ με ίνες σε ‘Bain marie’ Χωρίς μίξερ

40'

Χρόνος Εκτέλεσης

4 ώρες

Χρόνος Αναμονής

30'-40'

Χρόνος Ψησίματος

Δύσκολο

Δυσκολία

4

Τσουρέκια

Φτιάξτε το πιο Αφράτο Τσουρέκι με ίνες!!Δείτε τα μυστικά για το τέλειο τσουρέκι!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 3 κτγ μαχλέπι
  • 5 αυγά 290 γρ
  • 75 γρ νωπή μαγιά
  • 350 γρ ζάχαρη
  • 5 γρ μαστίχα
  • 1650 γρ αλεύρι Robin Hood
  • 250 γρ βούτυρο)
  • 250 γρ γάλα
  • 250 γρ χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 3 βανιλίνες
  • 50 γρ νερό
  • Σουσάμι,αμύγδαλο,σοκολάτα η ότι άλλο προτιμάτε

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε  την Νωπή μαγιά και θα ρίξουμε 250 γρ χλιαρό γάλα.
  2. Στην συνέχεια θα ρίξουμε 250 γρ αλεύρι θα ανακατέψουμε όπου μετά θα ρίξουμε και 50 γρ νερό θα ανακατέψουμε και θα το αφήσουμε στην άκρη σκεπασμένο. 
  3. Έπειτα σε ένα γουδί η πολυκόφτη θα ρίξουμε 5 γρ μαστίχα προσοχή να μην το παρακάνουμε γιατί πικρίζει αν βάλουμε παραπάνω , 2 κτσ ζάχαρη και σπάμε μέχρι να γίνει Πούδρα.
  4. Σε ένα μπολ θα ρίξουμε τα 1150 γρ αλεύρι , 350 γρ ζάχαρη , 3 κτγ μαχλέπι , 3 βανιλίνες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  5. Θα ρίξουμε 5 αυγά Μεσαία , 250 γρ φυσικό χυμό , Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια και το προζύμι που κάναμε πριν και την πούδρα Μαστίχας.
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι έπειτα σιγά σιγά θα ρίχνουμε το βούτυρο που έχουμε λιώσει και είναι σε θερμοκρασία Δωματίου. 
  7. Μόλις ενσωματώσουμε όλο το βούτυρο θα σκεπάσουμε με μια μεμβράνη και θα αφήσουμε να ξεκουραστεί για 3 ώρες σε θερμοκρασία Δωματίου
  8. ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο πάγκο εργασίας και δουλεύουμε το ζυμάρι μέχρι να πάρει και τα υπόλοιπα μέχρι 250 γραμμάρια 
  9. Στην συνέχεια μετράμε 200 γρ ζύμη και κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια τα οποία τα αφήνουμε σκεπασμένα σε μια άκρη 
  10. Το κάθε μπαλάκι αντιστοιχεί σε ένα φυτίλι το οποίο θα πλέξουμε το κάθε τσουρέκι 600 γρ
  11. Τα βάζουμε σε μια φόρμα σημαντικό να είναι στριμωγμένα για να μην απλώσουν στο ψήσιμο όπου ευθύνεται η ζάχαρη.
  12. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με μεμβράνη σε ζεστό μέρος η ακόμα καλύτερα  αν έχουμε κάνει στόφα τον φούρνο μας.
  13. Όταν θα έχουν γίνει τουλάχιστον διπλάσια τότε είναι έτοιμα να αλείψουμε απο πάνω με αυγό και να ρίξουμε η τα αμύγδαλα η το σουσάμι.
  14. Κάτω στον πάτο του φούρνου θα βάλουμε ένα μεγάλο ταψί το οποίο θα έχουμε βάλει νερό! προθερμαίνουμε τον φούρνο σε αντιστάσεις για 30 λεπτά πάνω κάτω στους 220 βαθμούς. Μετά απο 30 λεπτά γυρνάμε τον φούρνο στον αέρα και κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς .
  15. Τοποθετούμε τα τσουρέκια κάτω στο ταψί με το νερό και ψήνουμε για 30 λεπτά έπειτα ανοίγουμε τον φούρνο και βγάζουμε το νερό και ψήνουμε κάτω για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από κάτω μπορεί να θέλουν και πιο λίγο ανάλογα ο φούρνος προσοχή να μην καούν απο  κάτω!! Όλα τα μυστικά σε ένα άρθρο .

Tips

  • Προθερμασμένος φούρνος
  • Το βούτυρο να μην είναι καυτό !!
  • Αφήνουμε να φουσκώσουν καλά πριν τα ψήσουμε!!
  • Για καλύτερα αποτελέσματα βάλτε αέρα και κάτω αντίσταση!!Αν έχει τέτοια επιλογή ο φούρνος.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα κόψουμε!! Μόλις βγουν από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα!!
  • Πριν τα ψήσουμε να διπλασιαστούν!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top