2 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης
4 ώρες
Χρόνος Αναμονής
5 ώρες
Χρόνος Ψησίματος
Δύσκολο
Δυσκολία
7
Μερίδες
Το πιο νόστιμο και Ξεχωριστό Κοντοσούβλι που έχετε φάει!!Θα το λατρέψετε!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 4 κιλά σπάλα χοιρινό
- 3 ντομάτες
- 2 κτσ αλάτι
- 1 1/2 κτσ ρίγανη
- 200 γρ νερό
- 70γρ ελαιόλαδο
- 2κτσ μουστάρδα
- 2 κτσ αλάτι
- Διάφορα πιπέρια
- σκόρδο σε σκόνη
- 1 κτγ κουρκουμά
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε και Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τις ντομάτες.
- Κάνουμε πολτό τις ντομάτες προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και βάζουμε μέσα το κρέας να μείνει για 4 ώρες στο ψυγείο,
- Παίρνουμε ένα γουδί και ρίχνομε την ρίγανη, το αλάτι , τα διάφορα πιπέρια ,το σκόρδο σε σκόνη και τον κουρκουμά και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Αφού βγάλουμε το κρέας από το ψυγείο τα στρώνουμε μέσα σε ένα ταψάκι και τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά που σπάσαμε.
- Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και την μουστάρδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ανάβουμε την φωτιά και μόλις ανάψει τρυπάμε και βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος στην σούβλα.
- Την βάζουμε την σούβλα στην πάνω σχάρα για 1 ώρα περίπου να γυρνάει συνεχώς.
- Μετά από 1 ώρα την κατεβάζουμε στην μεσαία σχάρα για ακόμα 1 ώρα.
- Τέλος την κατεβάζουμε και ψήνουμε για 3 ώρες στην κάτω σχάρα.
- Το κοντοσούβλι είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και η οικογενειά σας!!!ένα πεντανόστιμο και γιορτινό τραπέζι με ένα κοντοσούβλι που λιώνει!!! Θα το λατρέψετε
Καλή σας επιτυχία!!