fbpx

Τα πιο Τραγανά Κολοκυθάκια στο τηγάνι χωρίς φούρνο!!

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

10'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

2-3

Μερίδες

Τα πιο νόστιμα&Τραγανά κολοκυθάκια Χωρίς φούρνο!!!Εύκολη συνταγή!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 2 λίτρα νερό
  • 1,5 κτσ αλάτι
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • 150 γρ καλαμποκάλευρο
  • 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 90 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτγ σκόρδο σκόνη
  • 1 κτγ ρίγανη
  • 2 κτγ αλάτι

Για το τηγάνισμα

  • Ηλιέλαιο

Βρες όλα τα Ιαπωνικά 🔪Μαχαίρια Samura®️ 👉 https://samura.gr/

Ο Παναγιώτης 🔪χρησιμοποιεί:

🔪Μαγνητική βάση, στήριξης μαχαιριών: http://bit.ly/3Yu5eoN

🔪Μαχαίρι Σεφ 21cm, KAIJU: http://bit.ly/3ZufnTV

🔪Μαχαίρι γενικής χρήσης 15cm, KAIJU: http://bit.ly/3ydeCTp

🔪Μαχαίρι ξεφλουδίσματος 7.8cm, KAIJU: http://bit.ly/3yhQ6Ay

🔪Μαχαίρι Ψωμιού 20cm, BAMBOO: http://bit.ly/3YroVOd

🔪Μαχαίρι Santoku 16cm, BAMBOO: http://bit.ly/3mkAvx8

🔪Μαχαίρι Ντομάτας 12cm, MO-V: http://bit.ly/41M8Y89

🔪Μπαλτάς 18cm, Mad Bull: http://bit.ly/3ZN2zb7

🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Λεία Λεπίδα): http://bit.ly/41ShtOX

🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Οδοντωτή Λεπίδα): http://bit.ly/3SVzPdR

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 λιτρα νερό το αλάτι κα ανακατεύουμε πολύ καλα.
  2. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες 3-4 χιλιοστά και τα ρίχνουμε μέσα στο αλατόνερό.
  3. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέσα στο αλατόνερο για 10 λεπτά.
  4. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι γ.ο.χ, το ψιλό σιμιγδάλι, το σκόρδο σκόνη, την πάπρικα, την ρίγανη , το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  5. Στραγγίζουμε  τα κολοκυθάκια και γεμίζουμε ένα γυάλινο μπολ με φρέσκο νερό.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει καλά.
  7. Πασπαλίζουμε τα κολοκυθάκια μέσα στο μείγμα πολύ καλά.
  8. Παίρνουμε ένα κολοκυθάκι κάθε φορά και αφού το έχουμε πασπαλίσει πολύ καλά ,το βούτάμε με γρήγορες κινήσεις μέσα στο νερό και έπειτα απευθείας μέσα στο καυτό λάδι.
  9. Αυτήν την διαδικασία την κάνουμε με όλα τα κολοκυθάκια και τηγανίζουμε λίγα κάθε φορά σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  10. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα τα σερβίρουμε με σως πάπρικας.

Είναι τόσο νόστιμα και τραγανά που απλά δεν θα σταματάτε να τρώτε!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN