20'
Χρόνος Εκτέλεσης
120'
Χρόνος Αναμονής
30'
Χρόνος Ψησίματος
Μέτριο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Νόστιμα Κουλούρια Θεσσαλονίκης Γεμιστά με τυρί!!!Απίθανα για όλες τις ώρες
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 650 γρ αλεύρι
- 8 gr ξηρή μαγιά
- 1 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ζάχαρη
- 400 γρ νερό
- 170 γρ ταχίνι
- Λίγο ηλιέλαιο
Για την γέμιση
- 500 γρ φέτα τυρί
Για το σιρόπι
- 200 γρ ζάχαρη
- 200 γρ νερό
Για το πασπάλισμα
- 200 γρ σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό και μόλις βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι την ζάχαρη , το αλάτι την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Προσθέτουμε το νερό , το ταχίνι και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Πασπαλίζουμε με λίγο ηλιέλαιο την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
- Μετά από 2 ώρες ξεφουσκώνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε κομμάτια των 100 γρ.
- Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη και στην άκρη της ζύμης τοποθετούμε το τυρί.
- Τυλίγουμε την ζύμη και αφού την πατήσουμε ελαφρώς βρέχουμε με κρύο νερό(για να κολλήσει η ζύμη).
- Ξανατυλίγουμε την ζύμη την ρολάρουμε και δίνουμε στρόγγυλο σχήμα.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα κομμάτια.
- Τ-α βουτάμε στο κρύο το σιρόπι και έπειτα στο σουσάμι.
- Τα βάζουμε στο ταψί σε μια λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 180 c.
- Mόλις ψηθούν τα γεμιστά κουλούρια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!
- Για όλες τις ώρες ιδανικό για κολατσιό στο σχολείο.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο