30'
Χρόνος Εκτέλεσης
20'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
65
Κουραμπιέδες
Νηστίσιμοι Κουραμπιέδες αφράτοι που λιώνουν στο στόμα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 850 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 500 γρ ηλιέλαιο
- 300 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κτσ υγρή βανίλια
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 2 κτσ χυμό λεμόνι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 150 γρ αμύγδαλα
Για το πασπάλισμα:
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά 150γρ αμύγδαλα
- Τα ρίχνουμε στον πολυκόφτη και τα σπάμε σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη άχνη , τα αμύγδαλα, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα, 2κτγ μπέικεν, 1κτγ μαγειρική σόδα,1κτσ υγρή βανίλια και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ζύμη.
- Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Παίρνουμε λίγο από την ζύμη και μετράμε να ναι 25 γρ το κάθε μπαλάκι που πλάθουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 200 C
- Μόλις ψηθούν τους αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τους βουτάμε έναν έναν σε ζάχαρη άχνη.
Οι κουραμπιέδες μας για φέτος τα Χριστούγεννα είναι έτοιμοι υπέροχοι νηστίσιμοι και πεντανόστιμοι!
Καλή σας επιτυχία και καλά Χριστούγεννα!!!
Δείτε το βίντεο εδώ :